SIAD - SAI

SAI

De què es tracta?

El Servei d’Atenció Integral (SAI) Gironès – Salt  és un servei específic i de proximitat adreçat a l’atenció i orientació de persones del col.lectiu LGTBI+, i de manera especial aquelles que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI Gironès-Salt té com a objectiu esdevenir i consolidar-se com a referent local LGTBI d’una banda mitjançant l’articulació i desplegament de tasques de sensibilització i informació adreçades tant a persones i entitats com a la ciutadania en general, en relació a la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i a prevenir la LGTBIfòbia. D’altra banda, mitjançant l’articulació d’accions efectives que donin resposta tant a situacions de discriminació com a necessitats d’informació, suport o acompanyament tant a persones membres del col•lectiu LGTBI+ com a la ciutadania en general.

L’accés al servei per part de les persones interessades es realitza mitjançant els canals de comunicació habituals (telèfon i correu electrònic) i ofereix atenció presencial amb cita prèvia tot garantint la confidencialitat.

Qui hi pot accedir?

Obert a tota la ciutadania, i de manera preferent a les persones LGTBI+ i llurs famílies que visquin als diferents municipis del Gironès (amb l’excepció de Girona ciutat) i en facin demanda, També les famílies, els centres educatius i els professionals de diferents serveis del territori als quals calgui orientació o assessorament al respecte.  

On em puc adreçar?

Mitjançant cita prèvia sol·licitada via telefònica al 972 201 962, o bé, via correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Consorci de Benestar Social Gironès-Salt
C/ Riera de Mus, núm. 1-A
17003 Girona
Tel. 972 201 962

Accions que es desenvolupen:

  • Informacióen relació a tots aquells temes de caràcter personal, professional, laboral, legal o altres… que puguin ser d’interès de les persones del col•lectiu LGTBI+ o les seves famílies. També en relació a entitats LGTBI+ o de cares a la derivació a recursos de caràcter especialitzat que puguin cobrir o resoldre necessitats més específiques.
  • Suporten la gestió i tràmit de la tarja sanitària (o d’altres documents) amb el nom sentit per a persones transsexuals majors o menors d’edat.
  • Formaciói assessorament a treballadors de l’administració local (Ajuntaments i Consell comarcal del Gironès) en relació al “Protocol que desplega el deure d’intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per a fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya” i la seva aplicació.
  • Gestió d’incidènciesrelatives a eventuals situacions en les què no s’ha donat un tractament igualitari a persones LGTBI+ ja sigui per manca de coneixement o per la presencia d’estereotips i prejudicis. La gestió d’aquestes d’incidències es basarà en el treball conjunt amb la/les persona/es afectades i amb l’establiment o servei en el què aquestes hagin tingut lloc.
  • Oferir suporten la denúncia via administrativa o judicial d’ eventuals situacions de discriminació o vulneració dels drets de les persones LGTBI. Aquest suport i les accions que se’n derivin es duran a terme sempre dins de les competències pròpies del servei i en tot cas, amb el consentiment de la persona afectada.

SIAD

De què es tracta?

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) és un servei d’informació, assessorament i orientació sobre tots aquells temes que puguin ser d’interès per a les dones en diferents àmbits.

Què ofereix?

  • Assessorament legal sobre separacions, custòdia dels fills i filles, maltractaments, estrangeria, baixes laborals, etc. Informació general sobre recursos, serveis, ajuts i activitats que s’organitzen des del mateix SIAD i des de les diferents entitats, institucions i associacions.
  • Espais de trobada per potenciar la participació de la dona, organització de tallers, xerrades, jornades, grups de suport.
  • Activitats de sensibilització social.
  • Assessorament i suport psicològic respecte a tot allò relacionat amb el malestar emocional de les dones.
  • El SIAD és el servei responsable de la implementació del Pla d’Igualtat i Gènere del Consorci.

Qui hi pot accedir?

Dones que resideixen a Salt i als municipis de la comarca del Gironès (amb l’excepció de Girona ciutat que compta amb un servei propi). 

On em puc adreçar?

Consorci de Benestar Social Gironès-Salt
C/ Riera de Mus, núm. 1-A
17003 Girona
Tel. 972 201 962 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H