Càntut

El Càntut. Cançons de tradició oral és un projecte que aplega i dinamitza el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines que consta de tres vessants: el cançoner en línia, les produccions pròpies i el festival, que es duu a terme anualment a Cassà de la Selva.

La iniciativa va néixer a partir de la idea d'Albert Massip que, l'any 2012, crea el blog Cançons i músiques dels avis amb la intenció d'anar recollint gravacions de cançons que recordava la gent més gran del seu entorn. L'any 2016 el projecte es renova gràcies a la iniciativa de l'empresa de gestió cultural Alter Sinergies, i, amb el nom de Càntut (forma col·loquial gironina de la primera persona del singular del verb cantar) es converteix en un cançoner en línia i un festival. A més, per aquell any s'encarrega als músics Carles Belda i Carles Sanjosé una revisió d'algunes de les cançons recollides, d'on en surt un disc i una gira amb el mateix nom.

 

A la web del Càntut es poden consultar totes les novetats del projecte, així com el cançoner en línia i la informació de les produccions pròpies i les diverses edicions del festival