Equipaments municipals

Els equipaments culturals són espais arquitectònics destinats a manifestacions culturals. En alguns casos s'ubiquen en edificis que són patrimoni cultural del municipi. La seva finalitat és promoure la cultura i les arts entre els habitants del poble. Si voleu sol·licitar qualsevol d'aquests espais ho podeu fer a través d'una instància a la Seu Electrònica o trucant a l'Ajuntament al 972 460 005. Podeu consultar també les ordenançes fiscals que regulen aquests espais.

Can Trinxeria

Can Trinxeria és un espai que acull una multiplicitat d'actes culturals de diversa índole: concerts a la fresca, exposicions, representacions, entre d'altres. En aquest edifici també hi podreu trobar els serveis de Promoció Econòmica.

Es tracta d'un edifici de l'any 1897, neomedieval, de titularitat municipal i que es localitza a la Plaça de la Coma. L'arquitecte va ser Josep Balet i Duran. Aquest casal va allotjar els descendents de la família Trincheria – Guïtó – Llach, un dels membres de la qual, Marçal de Trincheria, va tenir una gran rellevància en la promoció i la difusió del món del suro. Durant la Guerra Civil, a partir de l'any 1938, s'hi va instal·lar el comandament dels pilots de l'aeròdrom de Cassà. Un d'aquests pilots, Juan Lario Sánchez, va narrar el bombardeig que va patir Cassà de la Selva a les acaballes de la Guerra Civil quan encara estava a Can Trinxeria. L'episodi el va reflectir en el llibre autobiogràfic 'Habla un aviador de la República', publicat el 1973 per l'editorial madrilenya Gregorio del Toro.

Acabada la Guerra la família Trincheria va tornar a residir a la casa fins a finals dels anys vuitanta. L'immoble va passar a ser de titularitat municipal l'any 2000 i seguidament es va rehabilitar la façana, la coberta, el molí i, posteriorment, l'interior, amb la recuperació de les pintures. L'edifici es va inaugurar el 2011.

Plaça de la Coma, 16
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Centre Cultural Sala Galà

El Centre Cultural Sala Galà és un equipament polivalent que gestiona la programació d'activitats culturals i acull iniciatives diverses. És un punt de reunió per a totes les persones interessades en l'art, la música i les lletres. Aquesta instal·lació agrupa la Biblioteca, l'Escola municipal de música Pere Mercader i l'Escola municipal d'art Josep Lloveras del municipi. També disposa d'un auditori on s'hi fan diferents xerrades i actes culturals.

El Centre Cultural Sala Galà ha viscut tres etapes diferents en la història: el 1910 Narcís Abellí i Dalmau, flequer de Cassà de la Selva, va adquirir 3 solars del carrer de la Mel i del carrer del Molí per construir-hi una sala de ball. Des del 1911 fins el 1969 sempre hi va haver sessions de ball. El 1963, Secundina Abellí i Bota, propietària de la finca, la ven a Tomàs Grau i Balmaña. El 1969 l'edifici es converteix en una discoteca. Aquell mateix any es fa una votació popular i es canvia el nom de Sala Galà a Sir Thoma's. L'any 1998 l'Ajuntament de Cassà adquireix l'edifici per convertir-lo en el Centre Cultural Sala Galà. Aquest acabarà aglutinant la Biblioteca, l'Escola municipal d'art i l'Escola municipal de música.

Centre Cultural Sala Galà

Carrer del Molí, 9
Telèfon: 972 462 820
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

https://www.salagala.cat

Sala Municipal d'Exposicions La Coma

Es tracta d'un espai reduït situat a l'edifici municipal de la Plaça de la Coma on s'hi instal·len diferents cicles d'exposicions artístiques temporals. També s'hi fan xerrades.

Centre Cultural Sala Galà

Plaça de la Coma, 1
Carrer del Molí, 9
Telèfon: 972 463 966
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Sala Centre Recreatiu

L'any 1892 es va construir el Círculo Recreativo que tenia un característic cafè. L'any 1897 l'edifici es va ampliar i es va construir a la part posterior un teatre i saló de ball que van ser molt populars. L'any 1912 va passar a ser la seu del Centro de la Unión Republicana, societat que va reformar l'edifici un any més tard. El Centro va ser escenari de nombroses activitats polítiques, però va ser sobretot, un espai d'esbarjo popular fins a l'esclat de la Guerra Civil. L'any 1942 va donar cabuda al Círculo Recreativo, societat que ha arribat fins als nostres dies.

La façana està dividida en dues parts horitzontals. La planta baixa de doble alçada ha estat molt modificada i no presenta cap interès excepte els dos plafons, pintats imitant un esgrafiat superior, realitzats el 1999. La part superior ha conservat molt més els seus elements originals i està dividida en tres zones. A la zona central, que presenta una cornisa, originalment hi figurava el nom de C. Unión Republicana. El Teatre del Centre Recreatiu es va inaugurar l'any 2014. L'aforament del teatre és de 245 persones. Les activitats programades son representacions teatrals, concerts, audicions i cinema.

Plaça de la Coma, 11
Telèfon: 972460 005
Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

end faq