Formacions persones adultes

L’àrea d’Educació ofereix diverses formacions postobligatòries i per a persones adultes, destinades a tota la ciutadania de Cassà de la Selva de més de 16 anys que compleixin una sèrie de requisits. En cas d’haver-hi places disponibles, també es poden atendre persones d’altres municipis de l’entorn que hi puguin estar interessades. De cara al proper curs s’oferiran els següents cursos:

PTT d’Auxiliar de Vivers i Jardins

El PTT (Pla de Transició al Treball) és un programa que proporciona formació en un àmbit professional a joves, d'entre 16 i 21 anys que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO). Consta d'assessorament i pla d'atenció personalitzat, orientació personal i recursos per a la inserció laboral i educativa, iniciació en una professió de manera pràctica i un primer contacte amb el món laboral.

La finalitat del programa és proporcionar als joves la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. Ha de facilitar, també, l'aprenentatge imprescindible per tal d'accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora.

El Departament d'Educació i els ajuntaments de Cassà de la Selva i de Llagostera col·laboraran per tal de poder desenvolupar aquest curs conjuntament.

Alfabetització en llengua catalana

Curs basat a ensenyar a llegir i escriure català. Dirigit a persones a partir dels 16 anys i no alfabetitzades en el nostre alfabet. Més informació dels cursos aquí.

Català

Cursos de B1, B2 i B3 de català a través del Consorci per a la Normalització Lingüística. Més informació dels cursos aquí.

Contacte: 972 46 00 05 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
També ofereixen el servei la resta de dies de la setmana al Consell Comarcal del Gironès, al carrer Riera del Mus 1-A, a Girona. El telèfon és el 972 21 32 62.

Alfabetització digital

Curs basat a ensenyar eines bàsiques de les TIC, dirigit a persones a partir dels 16 anys sense o amb molt poc coneixement de les noves tecnologies. Més informació dels cursos aquí.

Espai d’Estudi de Persones Adultes

L’Espai d’Estudi de Persones Adultes és un recurs per a persones majors de 16 anys que volen continuar o reiniciar els estudis a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC). L’espai està preparat per estudiar telemàticament amb el suport d’un professional que s’encarrega d’explicar i resoldre dubtes acadèmics, i d’ajudar a gestionar les inscripcions i matrícules durant els períodes establerts per l’IOC. 

Què s’hi pot estudiar?

  • Graduat en Educació Secundària (GES)
  • Batxillerat
  • Prova d’accés a cicles de grau superior (PACFGS)
  • Curs de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior
  • Cicles formatius de grau mitjà i grau superior
  • Escola Oficial d’Idiomes (EOI)

Més informació dels cursos aquí.

Curs de preparació de l’ACTIC mitjà

Curs centrat a la preparació de l’examen d’Acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC), nivell mitjà. Més informació dels cursos aquí.

end faq