Itineraris, Parcs de Salut i Vies Verdes

Amb l'objectiu de promoure hàbits saludables el consistori treballa conjuntament amb altres entitats supranacionals com la Diputació o el Patronat de Turisme Girona - Costa Brava per dinamitzar equipaments de salut com parcs o itineraris. També són rellevants les Vies Verdes (carril bici) que passa per Cassà de la Selva i que uneix els Pirineus amb la Costa Brava. 

Itineraris saludables

Els itineraris saludables de CassàL’Ajuntament de Cassà vol promoure i facilitar l’activitat física diària per millorar l’estat de salut dels ciutadans. És per això que l’any 2010 es va acollir a la Xarxa d’Itineraris Saludables juntament amb altres ajuntaments de la demarcació de Girona. Es tracta d’un projecte de Dipsalut que pretén promoure i facilitar l’hàbit de l’activitat física i reduir el sedentarisme de la població. Per això ha cedit 105 Xarxes d’Itineraris Saludables als Ajuntaments.

Les Xarxes d’Itineraris Saludables són un conjunt de recorreguts connectats entre ells que es poden seguir a través de les indicacions localitzades als mateixos itineraris. Cassà compta amb uns 10 quilòmetres d’aquests itineraris, entre els quals es proposen 3 rutes: una de 2 quilòmetres, una de 4 quilòmetres i una de 6 quilòmetres. Si voleu més informació sobre els itineraris saludables contacteu amb l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cassà. 

Parcs de salut

A Cassà hi ha 5 parcs de salut, dos dels quals han estat cedits per Dipsalut. Tots ells disposen d’aparells per fer exercicis físics. Podeu consultar la localització prement aquí. Es poden utilitzar de manera gratuïta durant totes les hores dels 365 dies de l’any. 

Al llarg de l'any es fan diferents dinamitzacions dels parcs urbans de salut que són gratuïtes i tenen l'objectiu d'ajudar als ciutadans a adoptar hàbits que els permetin mantenir un bon nivell físic per millorar a salut, a través de l'exercici habitual. Les porten a terme tècnics del Consell Esportiu Comarcal del Gironès i són ofertes per l'Ajuntament de Cassà de la Selva i Dipsalut. Les trobareu sempre anunciades a l'Agenda municipal.

Vies Verdes

Les Vies Verdes és el carril bici que uneix els Pirineus amb la Costa Brava.

El tram més popular recorregut pels cassanencs és el que va de Girona a Sant Feliu de Guíxols, l’antic traçat de la via del Carrilet. Es tracta d’un itinerari que es va inaugurar l’estiu del 2000 i recorre les comarques de Girona, La Selva i El Baix Empordà.

En total, partint de Girona, és un recorregut de 39,7 quilòmetres amb un desnivell màxim de 120 metres. Passa per Girona (70 metres), Quart (90 metres), Llambilles (120 metres), Cassà de la Selva (130 metres), Llagostera (120 metres), Santa Cristina d’Aro (25 metres) i Sant Feliu de Guíxols (15 metres). 

end faq