Prevenció i sensibilització de les violències

 Punts liles

El punt lila és un espai de sensibilització en relacions d’igualtat i respecte però, sobretot també, com un punt de suport, assessorament, atenció i seguretat per a les dones i pel col·lectiu LGTBI +. Aquest espai pretén informar i abordar qualsevol de les situacions de violència masclista o lgtbifòbiques que es puguin generar en aquest context d’oci, establint coordinació, si s’escau, amb la resta d’operadors que estiguin presents o implicats en la intervenció d’aquest tipus de situacions.

En aquest marc els objectius principals del punt lila són:

- Fomentar la igualtat i la no discriminació.

- Crear un espai de reflexió i debat.

- Lluitar contra la violència masclista i les situacions lgtbifòbiques.

- Oferir informació sobre violència masclista i lgtbtifòbica.

- Assessorament, atenció i intervenció a persones víctimes de violència masclista i lgtbifò-bica.

- Coordinació dels agents implicats en les festes en cas d’intervenció.

- Gaudir de la nit amb llibertat i seguretat.

Des del Ajuntament, considerem fonamentals els actes de prevenció i sensibilització per saber detectar i rebutjar situacions masclistes i LGTBI-fòbiques, aconseguint canviar la mirada sobretot el que no estem disposades a legitimar, com a individus i com a societat. Entenem que només a partir d’un abordatge col·lectiu i comunitari podrem combatre per l’erradicació d’aquestes violències. 

El municipi de Cassà de la Selva no tolera ni vol tolerar cap actitud o conducta sexista ni LGTBI-fòbica. Cassà de la Selva és diversa i totes les persones, amb les seves identitats i particularitats, hi són benvingudes. 

Protocol d’agressions sexistes

Des de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, es va percebre la necessitat d’elaborar un protocol d’actuació davant de les agressions sexistes per tal de poder definir criteris d’actuació conjunta davant de situacions que causin un greuge a les llibertats sexuals de les persones i que puguin ocórrer en el transcurs de la festa major del municipi.

El municipi de Cassà de la Selva en cap cas pot consentir que es produeixin violències sexuals i, en conseqüència, s’han de destinar el màxim d’esforços per prevenir-les, però també per perseguir-les i actuar amb el rigor que els fets exigeixen, quan la prevenció hagi resultat insuficient.

Observant l’actualitat, es pot afirmar que la societat on vivim encara té reminiscències heteropatriarcals molt presents on les agressions LGTBIfòbiques i sexistes estan normalitzades i naturalitzades a la vida quotidiana i especialment en el temps d’oci nocturn, on l’alcohol i la disbauxa són còmplices i un atenuant per a la seva reproducció . Per això s’ha de tenir claríssim que RES no justifica una agressió. Per tal de prevenir i donar la millor resposta davant d’aquests atacs s’ha elaborat aquest protocol municipal. La seva aplicació serà especialment efectiva durant la festa major del poble, però també en les setmanes prèvies, per tal d’elaborar un treball de sensibilització i formació; i posteriorment per tal de fer un seguiment i una avaluació

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H