Turisme i fires

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica es promouen i organitzen fires i actes diversos amb l’objectiu de posicionar i difondre el patrimoni de Cassà de la Selva a partir dels seus recursos endògens. Un dels elements que més identifica la població i li confereix identitat i singularitat és el suro.

La Fira del Tap i el Suro és l’acte més rellevant que relliga la tradició surera de la vila i que, a més de difondre la cultura del suro, contribueix a la cohesió social dels seus habitants.

A part de l’esmentada fira, s’organitzen altres actes (Fum, fum, fum! Festa familiar de Nadal, campanya ”La famíia se’n va al mercat”, Sopar de Tapes, Sopar de la Botifarra, visites teatralitzades a la Ruta del Suro...) que d’una forma o altra volen captar l’atenció tant de la població de Cassà com de visitants que vulguin conèixer el patrimoni, la cultura, l’entorn i els serveis que s’hi ofereix.

Cassà Destapa els sentits

‘Cassà destapa els sentits’ és, a més de l’eslògan de la població, un web que recull tots els recursos turístics i visitables del municipi.

Algunes de les raons per visitar Cassà així com els seus recursos principals són:   

 • Cassà és l’eix vertebrador i de transició del paisatge de la plana de la Selva i el massís de les Gavarres.
 • Acull un important llegat patrimonial, arquitectònic, urbanístic i cultural lligat al suro i a la indústria “surotapera”. La Ruta del Suro per la vila de Cassà fa un recorregut per diferents espais que són testimoni del llegat arquitectònic i cultural vinculat al suro.
 • Hi transcorre la via verda del Carrilet que uneix Girona i la Costa Brava. Aquesta via forma part d’EuroVelo 8, un itinerari de llarg recorregut que uneix tota la costa mediterrània europea, des de Grècia fins a Cadis.
 • La música és un altre eix que confereix identitat a Cassà, per això la vila compta amb una rica tradició musical i hi ha nombroses activitats culturals al llarg de l’any.
 • La situació geogràfica de Cassà entre dos pols d’atracció turístics consolidats com són la ciutat de Girona i la Costa Brava.

http://www.cassadestapa.cat/

Fira del Tap i el Suro

La Fira del Tap i el Suro se celebra a finals de maig i principis de juny des de l’any 2017. Aquest esdeveniment va néixer amb la voluntat de posicionar Cassà a través d’un producte, el suro, que confereix identitat, tradició i cultura al municipi. És una aposta de posicionament exterior de Cassà de la Selva i, alhora, de reivindicació de la identitat surera del municipi.

http://www.firadeltap.cat/

Sala del Suro

La Sala del Suro és un petit espai expositiu ubicat en un sala noble de Can Trinxeria, on s’exhibeixen exposicions temporals relacionades amb el món del suro i la indústria “surotapera”. És un espai de visita, però també pedagògic, que reforça la identitat de Cassà envers el suro.

http://www.firadeltap.cat/

Fira de Santa Tecla

La Fira de Santa Tecla se celebra a mitjan mes de setembre i és una fira amb molta tradició a la població. Té el seu origen al segle XV i és considerada la Festa petita de Cassà. Des de l’Àrea de Promoció Econòmica s’organitza: 1) l’espai de la fira amb presència d’estands multisectorials; 2) el Sopar de Tapes, que té l’objectiu de promocionar els establiments de restauració del municipi, i 3) el Sopar de la Botifarra per promocionar i difondre un producte local de qualitat que elaboren les carnisseries del poble, la botifarra.

http://www.cassadestapa.cat/lleure/fira-de-santa-tecla.html

end faq

{accordionfaq faqid=accordion3 faqclass="lightnessfaq defaulticon headerbackground headerborder contentbackground contentborder round5"}

Telèfons d'interès

 • Cassà Jove 669 166 000
 • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
 • Esports (zona esportiva) 972 461 527
 • Promoció Econòmica 972 462 821
 • Ràdio Cassà 972 463 777
 • Serveis Socials 972 460 851
 • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H