Acords Ple 27 de juliol 2021

Ple MunicipalAquest mes de juliol el Ple ha hagut de tornar a la forma telemàtica ateses les noves restriccions per causa de la COVID-19, que afecten el nombre de participants en les reunions. 

Entre els punts més importants tractats pel consistori es troben les bases de les ajudes COVID destinades a treballadors, empreses i autònoms que s'han vist afectats a conseqüència de la crisi derivada de la Covid-19 a partir del 14 de novembre de 2020. Les propostes que es presenten augmenten les partides a cobrir les ajudes i es modifiquen els requisits. També es projecta una actuació a la finca municipal a Can Parera per augmentar el nombre d'aparcaments en el centre de la població.


L'Ajuntament ha aprovat fer festius el dilluns 13 de juny i el dimarts 14 de juny coincidint amb la Festa Major de Cassà de la Selva, per a l'any 2022.

S'han determinat les bases reguladores per a la concessió d'una subvenció per a la reactivació d'activitats econòmiques no essencials de Cassà de la Selva afectades per la COVID-19. L'Ajuntament de Cassà de la Selva promou una sèrie d'ajudes econòmiques destinades a les empreses i als autònoms cassanencs.

Aquestes bases que regulen per les ajudes COVID per empreses són la continuació de les atorgades l'any passat. Les convocatòries d'aquest any tenen en compte les pèrdues ocasionades per l'aturada obligada a partir de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. La convocatòria té previst atorgar unes subvencions de fins a 500 € a empreses i autònoms radicats a la població, amb activitat no essencial i amb una plantilla de fins a 10 treballadors.

En la línia del punt anterior, aquest punt regula les ajudes COVID per a les persones que s'han vist afectades per un ERTO/ERO o que hagin perdut la feina a conseqüència de la crisi derivada de la COVID a partir del 14 de novembre de 2020. Aquesta convocatòria atorgarà unes subvencions de fins a 600 € a persones treballadores per compte d'altri, que estiguin empadronades a Cassà de la Selva, que hagin patit un comiat o un ERTO/ERO durant un mínim de seixanta dies i que tinguin un sou brut inferior als 2.000 €.

S'han acordat també les millores de les instal·lacions del cementiri municipal que van a càrrec de l'empresa concessionària. Aquest any s'executen diverses obres de condicionament i manteniment dels parterres, pintat dels murets exteriors i actuacions a la barana exterior entre d'altres.

Amb el projecte aprovat d'enderroc parcial de Can Parera i adequació de l'edifici com a aparcament, l'Ajuntament inicia una actuació que tindrà una repercussió urbanística als voltants de la plaça Mossèn Jacint Verdaguer. Es contempla d'enderroc total de l'habitatge del carrer Nou i de l'enderroc d'algunes parts del cobert situat al carrer de Girona, per tal d'adequar l'espai i poder-los usar com a aparcament municipal. Els costos previstos de l'execució del projecte és de 137.909,01 €, IVA inclòs.La Pineda Fosca és un espai municipal que gaudeixen les famílies, els grups escolars, excursionistes i amants de la natura en un entorn proper a les Gavarres. L'Ajuntament porta aquest projecte simplificat d'adequació de les instal·lacions de la Pineda Fosca per actualitzar les instal·lacions a la normativa vigent. El pressupost de la inversió és de 39.674,34 € IVA inclòs.

En la línia del punt anterior, aquest punt preveu l'adequació del bar del camp de futbol municipal que es troba dintre del recinte del camp de futbol municipal. El pressupost és de 29.482,44 € IVA inclòs. L'obra consistirà a posar les instal·lacions al dia segons la normativa vigent.

Després que el 25 de febrer de 2021 el Ple municipal va aprovar provisionalment una modificació puntual, ara s'ha fet una segona aprovació que respon a les necessitats plantejades per la Comissió Territorial d'Urbanisme respecte del sostre edificable que serà d'un màxim de 21.580 m² dels quals 3.818 m² ja són existents. El plantejament s'adapta per tal d'adaptar l'activitat del centre de gestió de residus, amb la finalitat d'adequar-la com a equipament de serveis tècnics, ja que actualment l'empresa gestiona residus de la construcció de les comarques gironines. Les modificacions inclouen l'ampliació i redistribució de la planta per reduir l'impacte ambiental. A més es dona tràmit al conveni urbanístic aprovat l'abril de 2019 entre la societat mercantil, veïns i el mateix Ajuntament.

Mitjançant l'adhesió al Pla de Serveis d'Assistència i Cooperació Tècnica en Matèria d'Arquitectura i Enginyeria als Municipis del Gironès del Consell Comarcal es regularitza aquest servei que venia rebent en matèria d'arquitectura i enginyeria i s'amplia la col·laboració a la resta del catàleg de servei que ofereix el Consell en aquestes matèries.

L'any passat es van gestionar per part de l'Ajuntament un volum de més de 10.766.000 €, amb uns resultats afectats per una menor recaptació i una major execució pressupostària ateses les necessitats derivades de la Covid-19. S'informa en aquest Ple de l'execució dels pressupostos i del moviment de la tresoreria per operacions del pressupost i de la seva situació durant el primer semestre de l'any.

El Ple adopta una moció per a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021, un esdeveniment que s'emmarca dins la European Mobility Week. L'objectiu és conscienciar a la ciutadania sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible i menys contaminant en benefici de tothom. El consistori dona suport amb aquesta moció a la inscripció de l'Ajuntament de Cassà de la Selva a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra a tot Europa entre el 16 i el 22 de setembre.

En el torn de preguntes, el regidor d'ERC,  Pau Presas demana sobre l'aprovació dels preus públics de la llar que són els mateixos de l'any anterior i la subvenció rebuda, en canvi, és més alta (demana si es podrien baixar les quotes a les famílies). En aquest sentit, el regidor Joan Ignasi Gispert respon que s'han de mantenir els preus per la diferència d'ingressos del darrer any, finalment el regidor Pau Presas demana que s'estudiï una possible baixada de preus d'acord amb les subvencions rebudes.

El regidor de la opoció, Joan Cañigueral demana sobre la campanya del reciclatge, sobre els efectes i resultats i també sobre els contenidors d'oli reciclat.  L'alcalde informa sobre una nova campanya de recollida d'oli amb diferents superfícies comercials i comerços locals per activar-ho a finals d'any. També consulta la situació dels robatoris d'aigua, l'alcalde informa que s'està investigant juntament amb l'empresa Aquàlia, de moment sense resultats.

 

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H