Acords Ple 30 de juny 2021

Ple MunicipalEl ple del mes de juny s'ha celebrat de forma presencial a la sala de Plens després d'haver-los fet telemàticament durant tots aquests mesos de pandèmia per la COVID-19, a més també s'ha retransmès per la ràdio i pel canal de Youtube de l'Ajuntament. 

El contingut del ple ha inclòs diverses modificacions de crèdit per finançar les diferents accions del govern municipal i també la liquidació de l'Organisme Autònom que gestionava la Residència Geriàtrica Sant Josep abans que la gestió passés a l'empresa pública SUMAR, tal com es va acordar en l'última reunió del seu Consell General el passat 15 de juny.


El mes de juny del 2020, l'Ajuntament de Cassà de la Selva va signar amb Sumar Serveis Públics d'Acció Social de Catalunya SL (SUMAR) un encàrrec de gestió de la Residència per a gent gran i Centre de Dia "Sant Josep". A conseqüència d'aquest encàrrec, l'Organisme Autònom que gestionava aquesta residència es va quedar sense funcionalitat. Un cop traspassades les funcions i després que el mateix l'Organisme Autònom aprovés el passat 15 de juny la seva pròpia dissolució, es trasllada aquest tema al ple, on es tornarà a proposar l'adopció dels acords relatius a la liquidació.

El regidor de l'oposició, Martí Vallès, comenta que l'organisme autònom havia fet convocatòries de concursos de personal fins a 2019 i que per dissoldre l'organisme calen les 2/3 parts de la junta i del ple i que es produeix una situació curiosa tornant a passar-ho per ple, però que aprovaran aquest punt per responsabilitat política. El punt s'aprova amb 12 vots a favor i 4 en contra, és a dir amb 2/3 parts del ple.


S'ha aprovat un pressupost de 27.000 € a l'Àrea d'Esports per la reposició del parquet del pavelló del Foment amb fons provinents del Fons de Contingència.

Altres modificacions de crèdit són: 30.857,60 €, per les despeses de mediació comunitària i altres despeses de Ciutadania, 3.600 € prevenients del fons de contingència per completar el finançament de les mesures actives, que serviran per millorar la seguretat davant de risc d'incendi i millorar les prestacions de l'edifici de la residència per la gent gran Sant Josep, 15.000 € a l'Àrea de Cultura per finançar diferents actes i iniciatives culturals, les obres per ampliar les escales d'accés al pati petit, de l'escola municipal Puig d'Arques, des del camp de futbol, 13.250 € per completar el finançament del Casal Jove, de l'Àrea de Joventut, per cobrir les despeses d'ampliació de places i monitors, amb fons de Romanent de Tresoreria.

Com a punt d'urgència es presenta la proposta d'ordenança que regula la circulació de cicles i vehicles de mobilitat personal (patinets, etc...), que s'aprova per unanimitat. El regidor Martí Vallès d'ERC comenta que la nova ordenança de mobilitat necessitarà un periode d'aprenentatge per la població i pedagogia per integrarla als hàbits.

En l'apartat d'informe d'alcaldia i de regidors,la regidora Carla Montilla fa la valoració de la Festa Major que va tenir molt d'èxit però també demana responsabilitat a les persones que reserven entrades i que no es presenten. També comenta que comença el casal i agraeix el treball per poder ampliar les places. 

La regidora Silvia Martí valora el tancament de curs, on les escoles han superat aquest curs obertes i felicita a alumnes, mestres, professors i personal per la seva disposició i compliment de les restriccions. També comenta el resultat de les enquestes als centres educatius. El regidor Joan Casabó fa una valoració de la 4a edició de la Fira del Tap, i comenta els diferents actes culturals previstos en les properes setmanes.

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H