Acords Ple 27 d'abril 2021

2021 02 25 servei habitatge

El Ple del mes d'abril ha portat 19 punts entre els quals es troben tres mocions dels diferents grups municipals. Destaca la proposta del projecte d'ampliació d'una sala a la Residència Geriàtrica Sant Josep per donar sortida cap al pati interior eliminant barreres arquitectòniques. A més, altres mesures econòmiques i de control financer i transparència han completat el Ple.


El juliol de 2019 es va instal·lar la caldera de biomassa que dona servei a la piscina coberta i pavelló triple municipal mitjançant un conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Cassà de la Selva cofinançat per Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Ara s'autoritza la despesa pel subministrament i manteniment necessari segons l'establert al conveni signat amb la Diputació de Girona pels anys del 2021 al 2024.

S'aprova inicialment el Projecte d'ampliació de la Residència Geriàtrica Sant Josep que contempla amb un pressupost total de 145.160,99 € IVA inclòs per l'ampliació d'una sala. Consisteix a realitzar una ampliació situada en el pati de l'edifici situat al quadrant nord-est, davant de l'actual galeria tancada amb una vidriera. Aquesta galeria s'haurà d'enderrocar per tal de fer-hi els fonaments i el forjat sanitari per tal de complir les actuals normatives. L'espai resultant de l'ampliació s'unirà amb l'actual galeria, creant un espai unitari.

El projecte contempla desenvolupar-se en dues fases. Una fase corresponent a l'ampliació garantint la sortida cap al pati dels usuaris, i una segona fase corresponent a la urbanització del pati, eliminant barreres arquitectòniques tot solucionant els diferents accessos: accés rodat, accés a edifici principal, i accés a l'ampliació. El projecte resta a exposició pública durant un termini de trenta dies hàbils.

El servei d'intervenció municipal ha entregat els informes definitius de control financer que són obligats per portar-los al plenari municipal. En el Pla Anual de Control Financer s'estableixen uns controls permanents tant de les auditories com les subvencions que hi ha hagut durant l'any 2020.

S'ha informat el resum anual dels resultats del control Intern - exercici 2020 referits en el punt anterior. No s'han detectat anomalies en matèria d'ingressos en l'exercici de la funció interventora. S'ha informat de les diferents actuacions interventores amb les corresponents recomanacions per resoldre deficiències o introduir millores en la gestió. Aquest resum anual enceta un pla d'acció amb les mesures de correcció o millora a fer.

Un altre informe econòmic ha estat el del Control Financer pel present l'exercici. S'han explicat les actuacions en matèria de control permanent, les auditories públiques i el control financer de les subvencions i ajuts concedits. S'ha establit la informació obligatòria al Ple municipal i la publicitat en el Portal de transparència de l'Ajuntament.

El Ple ha aprovat per majoria absoluta el projecte del "Tren de la Costa Brava" que vol implantar un sistema de tren-tram, un ferrocarril que en entrar en els pobles i ciutats es converteix en un tramvia i fora d'elles circula com un ferrocarril. Aquest projecte, recolzat per altres municipis preveu un traçat amb forma d'anella al voltant de Les Gavarres per connectar la xarxa ferroviària actual amb la Costa Brava i que passaria pel nostre municipi. La proposta reclama l'inici dels estudis d'aquest projecte d'emissions zero, l'acord per part de les administracions competents per la previsió dels recursos i la inversió necessària per fer possible aquest projecte.

Igualment es va aprovar una moció per a l'aplicació del vot telemàtic a Cassà de la Selva en la qual es demana la creació d'una comissió per modificar el Reglament Orgànic Municipal per tal d'incloure la via telemàtica en els òrgans de govern i el vot telemàtic a l'àmbit municipal. En previsió d'una finalització de la pandèmia, la inclusió del vot telemàtic, segons la proposta, ens permetria donar resposta a la realitat social i personal que els nostres càrrecs electes es poden trobar al llarg del mandat.

Finalment es va aprovar un altra moció a favor de l'establiment de mesures per fer front a les ocupacions d'habitatges. Aquesta moció reclama des de l'equip de govern de l'Ajuntament una més gran implicació del govern de la Generalitat, del govern central i de l'administració de justícia per tal que actuï davant de l'increment evident de casos d'ocupacions a Catalunya i contra els problemes de convivència que aquesta realitat genera.

Després del malaurat accident amb dues víctimes mortals en un pis ocupat al nostre municipi recentment, els grups promotors de la moció manifesten que les administracions hem de destinar recursos i treballar coordinades per afrontar les necessitats residencials de tantes famílies en situació de vulnerabilitat.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H