Acords Ple 28 d'octubre de 2021

2021 10 29 Ple Municipal

En aquesta ocasió, el municipi pensa en el futur i es prepara per a l'obtenció dels ajuts europeus Next Generation de la Unió Europea neix per donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la COVID-19. Suposarà 140.000 milions d'euros per Espanya, entre transferències i préstecs a projectes. El projecte que s'ajusta a la nostra residència és el "Nou model d'autonomia i atenció a les persones que precisin suport de llarga durada a l'entorn comunitari".


S'obren pas en aquest Ple els Objectius Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 que va aprovar l'ONU i que afecten la nostra administració. Amb aquesta moció l'Ajuntament es compromet a implantar l'agenda segons el document anomenat "Transformar el nostre món: L'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible" que les Nacions Unides va aprovar l'any 2015.

Aquesta Agenda conté 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites per assolir un futur més sostenible. Les accions s'agrupen en cinc àmbits d'importància crítica per a la humanitat i el planeta als àmbits de les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i els partenariats. L'objectiu onzè fa referència a aconseguir que les ciutats i les comunitats siguin inclusives, segures, resilients i sostenibles. Es tracta d'un objectiu que necessita un consens global entre totes les forces polítiques que formen part del consistori.

Al punt d'informes d'alcaldia i regidors, la regidora de Comunicació i Joventut, informa sobre el resultat del procés de pressupostos participatius, el projecte guanyador ha estat la reforma del Puig d'Arques i a més es farà l'adquisició de noves fonts i es renovaran altres existents. També es podrà realitzar la proposta de les Biblioplaces donat que el projecte guanyador no arribava al'import màxim dedicat als pressupostos participatius.

El regidor de Cultura i Promoció Econòmica, Joan Casabó informa sobre la campanya dels vals de compra, s'han adherit els establiments i s'ha començat a repartir els vals. Es repartiran a les llars del municipi però als veïnats hauran de recollir-los a Can Trinxeria. L'alcalde per la seva banda informa sobre la nova campanya de reciclatge d'oli que començarà a mitjans de novembre amb 6 punts de recollida d'oli.

 Al torn de precs i preguntes, el regidor Martí Vallès d'ERC comenta les al·legacions que van fer sobre Can Parera, relatiu a les mancances si es vol convertir en un espai cultural o les entrades i sortides, i el projecte en la seva globalitat perquè aquest projecte no respon al pla estratègic. L'alcalde respon que després d'escoltar als veïns i revisar les al·legacions i s'està treballant per revisar l'entrada del carrer nou, perquè sigui d'un sol sentit i també comenta que no hi ha cap incompatibilitat en els usos del l'espai.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H