• Cassà de la Selva

    Cassà de la Selva

Més 10 per cent dels cassanencs ha participat a la votació final dels pressupostos participatius. És a dir, han votat 929 persones d’un cens total de 8.627 format per totes les persones empadronades a Cassà de més de 16 anys. 229 persones han emès el seu vot a través d’una butlleta dipositada a les urnes dels tres equipaments municipals. La resta ho han fet a través de la plataforma en línia. S’han registrat un total de 55 volts nuls.

La votació final dels pressupostos participatius 2019 està en marxa fins a l'1 de desembre. 

Pots votar AQUÍ o omplint les butlletes que s'han repartit a domicili i dipositant-les a les urnes que trobaràs en els llocs de votació:

En el taller participatiu del 24 de setembre, una trentena de persones van escollir  les propostes que han passat a la fase final de votació.

Segell infoparticipaL’Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per quart any consecutiu el reconeixement del 100% de transparència per la informació del web municipal (www.cassa.cat), una valoració feta per l’Informe Infoparticipa que elabora i atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, ha recollit el guardó aquest dimecres.

Cassà i Llagostera han estat els dos únics municipis de les comarques gironines reconeguts amb el 100% de transparència.

L’avaluació del LPCCP d’enguany ha mantingut els mateixos 52 indicadors que l’edició anterior, tots ells basats amb els ítems previstos per la llei de transparència. Enguany s’ha valorat especialment la veracitat, l’objectivitat, l’actualització constant i el fet que la cerca de la informació sigui fàcil, comprensible, àgil i ràpida per a les persones que la vulguin consultar.

Sobre el Segell Infoparticipa

El Segell Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i que des de l’any 2012 avalua la informació publicada als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat informativa. La seva principal eina és el Mapa Infoparticipa, un mapa georeferenciat amb les fitxes corresponents de cada entitat en el qual es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l’equip d’investigació amb la informació dels webs corporatius. El reconeixement del Segell Infoparticipa defineix uns criteris bàsics sobre la informació que s’ha de publicar i promou l’interès per millorar l’accés a la informació pública i el bon govern.

El lliurement dels guardons es va fer aquest dimecres a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

http://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/cassa_de_la_selva