Resultats de l'enquesta ciutadana feta entre el mes de març i abril del 2018

0. logoajuntamentAmb l'objectiu de saber el grau de coneixement i l'opinió dels veïns de Cassà sobre determinats temes del municipi, l'Ajuntament va realitzar una enquesta ciutadana (PDF) entre el mes de març i abril del 2018. 

L'enquesta la van fer les tres agents cíviques a 407 persones. El nombre de persones enquestades representa l'estructura sociodemogràfica de Cassà segons les dades del padró del març de 2018. 

 

CONCLUSIONS DE L'ENQUESTA

- L’enquesta constata que el 94.3% de la població rep informació de l’Ajuntament de Cassà.
- L’agenda o els fullets de l’Ajuntament repartits als domicilis són el mitjà més usat per informar-se sobre l’activitat del consistori (96.1%), seguit dels cartells penjats a les cartelleres del poble o als comerços (60.4%).
- El canal de whatsapp de l’Ajuntament és el mitjà menys utilitzat pels cassanencs (14.3%).
- Entre els enquestats que s’informen a través de les xarxes socials (41.5%), el Facebook és l’opció més escollida (64.1%), mentre que Twitter és la menys utilitzada (6%).
- El Llumiguia és el mitjà de la premsa escrita més utilitzat (48.9%) pels cassanencs que s’informen a través de la premsa escrita, mentre que Cassà Digital és el mitjà digital més consultat (66.7%) pels qui s’informen a través de la premsa digital.
- En general, els cassanencs coneixen les actuacions realitzades per l’Ajuntament (per sobre del 70%). Tanmateix, hi ha dos elements que coneixen menys de la meitat dels enquestats: l’Oficina d’Habitatge (només la coneixen un 48.2%) i el portal amb l’agenda cultural de www.cassacultura.cat, obert el gener el 2018 (només el coneixen un 32.7%).
- La majoria de cassanencs (95.8%) fan la compra gran a Cassà de la Selva i acostumen a utilitzar el cotxe (77.4%) per fer-la.
- Sobre la circulació de vehicles a la plaça de la Coma, la majoria (71%) va respondre que li semblava bé el que es feia en aquell moment (l’enquesta es va fer entre els mesos de març i abril quan es restringia la circulació a la plaça de la Coma quan hi havia esdeveniments, els diumenges i els festius. Aquests dos últims, de 6 a 22 h, en horari d’estiu, i de 6 a 18 h, en horari d’hivern). No obstant, també hi havia qui considerava que s’havia de tancar menys la circulació a la plaça de la Coma (15%) o ampliar encara més l’horari de restricció de la circulació de vehicles (14%).
- Finalment, la majoria de cassanencs consideren la Festa Major (75.2%) o les fires i festivals (72.7%) com els principals elements d’atracció turística.
 
>> Consulteu l'enquesta complerta AQUÍ (PDF)