Els Pressupostos Participatius de Cassà reben més de 170 propostes

Pressupostos participatius

El passat diumenge, 28 de març, va finalitzar el termini per presentar propostes per als Pressupostos Participatius d’aquest 2021. Enguany s’han rebut 172 propostes, 143 en línia i 29 que s’han dipositat a les urnes situades a l’Ajuntament, al Centre Cultural Sala Galà i a la Piscina Coberta de Cassà.

 

La regidora de Comunicació de l’Ajuntament, Carla Matilla,  valora molt positivament les 172 propostes rebudes, << Aquesta fase dels pressupostos participatius, lluny del que podia semblar fa un temps, ha demostrat que la ciutadania de Cassà és molt participativa i té propostes per millorar el seu municipi>>

Durant les properes setmanes el personal tècnic de l’ajuntament analitzarà la viabilitat de les propostes, així com la seva adequació a les normes del procés. Recordem que les propostes per ser vàlides, havien de complir les següents condicions:

  • Ser inversions d’interès públic, que no tinguessin un cost de manteniment extraordinari, i que no suposessin la contractació de nou personal.
  • Donar resposta a una necessitat concreta i ser diferents a les propostes guanyadores de les edicions anteriors.
  • Ser de competència municipal.
  • Ser tècnica i econòmicament viables.
  • Respectar el marc jurídic legal i no contradir els plans municipals aprovats.
  • No podien ser subvencions o ajuts a entitats i/o col·lectius.
  • Cap proposta podia superar els 80.000€

Els projectes que compleixin amb aquestes condicions es valoraran a nivell tècnic, i es portaran al taller TOP 10!, una jornada participativa que servirà perquè la ciutadania decideixi les 10 propostes que passaran a la fase final de votació. Es preveu que el taller TOP 10 es dugui a terme durant el mes de juny.

Les propostes que no compleixin amb les condicions del procés quedaran descartades, i es podrà consultar el motiu pel qual no han superat el filtre tècnic.

Es pot trobar tota la informació degudament actualitzada en el web del procés.