Nou aparcament públic i diverses millores al barri del Firal

Aquest mes de gener l'Ajuntament de Cassà ha previst tota una sèrie d'obres al barri del Firal per tal de millorar sobretot el ferm d'algun sector, el problema endèmic de l'aparcament, i la recollida de residus.

La millora del ferm consistirà bàsicament a asfaltar el carrer Migdia, des de la part de dalt que enllaça amb el carrer d'Enric Coris fins al carrer de Verneda. També es faran diversos arranjaments al carrer de l’Empordà. Una vegada s'hagi asfaltat, es pintaran els aparcaments i es millorarà la senyalització. Com a novetat, es remodelarà la placeta de la part de dalt del carrer del Migdia i s'hi posarà un petit jardí.

 

Un altre dels punts importants que es solucionarà és el tema de l'aparcament públic. El barri del Firal està format per carrers estrets i amb manca d'aparcaments per la quantitat de veïns que hi viuen. Per això, es va buscar l'acord amb un propietari d'un solar per tal d'utilitzar-lo com a aparcament públic. Aquest espai està situat a la part de dalt del carrer del Migdia, a la vora de la placeta on hi ha la bateria de contenidors de recollida selectiva i de rebuig. Amb aquest nou espai s'incrementarà en 65 places l'aparcament a la zona. El conveni amb el propietari es va tancar per Nadal i tindrà una durada de 5 anys renovables.

Les obres que s'han de fer per a condicionar aquest espai són: posar sauló, aplanar, senyalitzar el perímetre, instal·lar punts de llum i marcar els aparcaments. Probablement a finals de mes ja es podria obrir al públic.  

A aquest mateix espai destinat a aparcament, s'hi traslladaran tots els contenidors que estan a la part de dalt del carrer del Migdia, es deixarà el carrer net d'obstacles, i se'n millorarà la imatge, que estava molt degradada.

Pel que fa a la recollida de residus, cal esmentar el trasllat de la bateria de contenidors del carrer del Migdia, dins de l'aparcament; el reforç dels nous contenidors, que s'han posat al final del carrer de l'Empordà (al costat de ca l'Aiet), i la instal·lació de nous contenidors de rebuig i d'orgànica que hi ha en el carrer d'Enric Coris, al costat del passatge del Firal.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H