Acabades les obres de la Via Verda Onyar – Gotarra – Verneda

2023 03 31 vies verdes gotarra onyarEls alcaldes de Llambilles, Josep M. Vidal; Campllong, Lluís Freixas; Cassà de la Selva, Robert Mundet; Sant Andreu Salou, Francesc Casanovas i Fornells de la Selva, Sònia Gràcia s'han reunit amb el president del Consorci de les Vies Verdes, Eduard LLorà, per donar per finalitzada l'obra de la via verda que uneix tots els pobles d'aquesta banda del Gironès.

Aquesta nova via creua el terme de Llambilles i arriba a Cassà, on passa per tot el nucli i al sortir, ressegueix la riera Verneda i Gotarra fins a arribar als termes de Sant Andreu i Campllong. La via continua dins el terme de Campllong fins a arribar al polígon industrial de les Ferreries on s'inicia una via verda de recent construcció que arriba fins al nucli de Fornells de la Selva, el creua i finalment es connecta amb Girona a la zona de Palau.

El total de les actuacions sumen uns 28 km, dels quals 10 km són de vies noves, 12 km són vies existents i 4,6 km són de millora de vies. El pressupost d'execució per contracte és de 2.029.639,43 €, IVA inclòs que s'ha cobert amb l'aportació de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), part del fons dels Plans Foment Turisme 2019, la Diputació de Girona i els recursos propis dels Ajuntaments.

L'actuació resol la interconnexió entre els diferents municipis afectats per l'actuació i també en d'altres que es troben en el seu entorn. Concretament, els municipis inclosos en aquesta subvenció és: Cassà de la Selva, Campllong, Sant Andreu Salou, Fornells de la Selva i Llambilles. Tanmateix, hi ha altres municipis que es troben a la corona d'aquests 4 municipis que també es veuran beneficiats per les actuacions. Aquests municipis són: Girona, Quart, Riudellots de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella.

2023 03 31 vies verdes gotarra onyar2 2023 03 31 vies verdes gotarra onyar62023 03 31 vies verdes gotarra onyar52023 03 31 vies verdes gotarra onyar42023 03 31 vies verdes gotarra onyar3