Farmàcies adherides per realitzar TAR supervisats i prorroga de les mesures per contenir la Covid-19

Algunes farmàcies de Catalunya farmàcies TAR, entre elles dues de Cassà de la Selva,  tenen la possibilitat de realitzar un test d’antígens supervisat o una prova d’automostra a determinats col·lectius segons el criteri de Salut Pública. Les farmàcies del nostre municipi són la Farmàcia Baleri, en el carrer Marina, 113 i la farmàcia Anna Laguillo, en el carrer Provincial, 289.

En aquesta llista apareixen les farmàcies que ofereixen aquestes dues modalitats de prova a tot Catalunya, supervisades sempre per un professional. A més, ofereixen la possibilitat que puguis comunicar al sistema de salut un resultat positiu en un test d’antígens fet a casa.

Cal recordar que si una persona presenta símptomes compatibles amb la COVID-19 no ha d’anar a una farmàcia per fer-se la prova ni per comunicar el positiu, i que ha de fer la quarantena reglamentària. Tampoc ho han de fer els contactes estrets dels casos positius de COVID-19 que s’han d’aïllar durant 7 dies.

 

El Govern prorroga 14 dies més les mesures per contenir la Covid-19 a Catalunya

La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19, reunida ahir a la tarda, va aprovar prorrogar durant 14 dies més les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre i va actualitzar la llista de municipis on s’aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna. La nova llista inclou 123 municipis.  En aquests municipis, que està inclòs Cassà de la Selva, se n'han incorporat sis més: Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí. D'altra banda, es mantenen els nou municipis illa que hi ha en la resolució vigent. Les mesures, que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21.

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada avui pel Procicat, en una resolució que serà enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 23 de desembre ja va avalar aquestes mateixes mesures.

D’aquesta manera, es mantindrà durant 14 dies més la restricció de la mobilitat nocturna, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. La llista de municipis s’ha actualitzat amb data d’avui i estarà en vigor a partir de divendres 7.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H