La tendència de contagi a Cassà de la Selva va a la baixa

Casos Covid cassaAvui ha aparegut en un mitjà de comunicació gironí la notícia segons la qual Cassà de la Selva és un dels municipis on més augmenten els casos de la Covid-19 en l’àmbit de les comarques gironines. L’ajuntament vol fer públiques les dades actuals del municipi per evitar confusions i alarmisme entre la població.

Segons les dades del mateix Departament de Salut, en el municipi de Cassà de la Selva s'han detectat 7 casos positius de la Covid-19 en la darrera setmana, amb una tendència descendent. Les fonts consultades per l’Ajuntament de Cassà han confirmat que en el municipi només hi ha 2 casos positius registrats a dia d’avui.

En el mitja de comunicació s’ha publicat textualment, “El contagi a Cassà de la Selva també és elevat. En la darrera setmana, s'han sumat 65 positius, 27 més que la setmana passada”
Des de l’Ajuntament, desconeixem les fonts consultada per aquest mitjà respecte a Cassà de la Selva.

Cassà de la Selva, és el municipi que centralitza l’Àrea Bàsica de Salut de Cassà. Aquesta és la unitat territorial a través de la qual s'organitzen els serveis d'atenció primària de salut, i que ofereix assistència al Centre d'Atenció Primària (CAP) situat al mateix municipi, a més del CAP de Caldes de Malavella i els consultoris locals de Llagostera, Quart, Llambilles, Campllong i Riudellots de la Selva. Aquest centre dóna serveis de salut a una població aproximada de 31.000 habitants.

Pel que fa a la vacunació en el municipi, va a bon ritme i ja s’han vacunat tots les persones majors de 75 anys. Cal especificar que un petit número de persones no se l'han volgut posar i que d’altres no s’han localitzat. Per aquest motiu recordem que en ambdós casos poden trucar al CAP de Cassà i concretar hora per rebre la vacuna. En les properes setmanes ja es començarà a vacunar a partir dels 72 anys.

Aprofitem l’ocasió per recordar que el millor sistema per evitar el contagi és la prevenció. Els contagis poden afectar a qualsevol edat i per tant, no podem relaxar-nos i cal anar sempre amb la mascareta, rentar-nos les mans sovint i evitar aglomeracions de gent.