A punt el mòdul Covid del CAP de Cassà de la Selva

Mòduls COVID 19 Cassà

Aquest matí, el Departament de Salut ha fet entrega a l’equip d’atenció primària de Cassà de la Selva i a l’Ajuntament de la població de la instal·lació del mòdul que donarà suport a l’activitat del centre de salut. El mòdul es posarà en funcionament aquest proper dilluns 1 de març.

A l’acte hi ha assistit, l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, amb el director operatiu del Sector Sanitari Girona Sud del CatSalut, Salvador Campasol, l’adjunt a la direcció de l’atenció primària de l’IAS i de l’ICS Girona, Francesc German, i el director de l’Equip d’Atenció Primària de Cassà de la Selva, Josep Figa.

Aquest mòdul, una estructura de 45 m2 de superfície útil i 13 m2 de porxo, estarà dedicat a l’atenció de l’activitat assistencial vinculada a la Covid-19. Permetrà separar circuïts d’atenció Covid i no Covid, de manera que el CAP guanyarà en espai i s’hi podrà reordenar l’activitat assistencial, que s’ha vist alterada per la pandèmia.

El nou mòdul, al qual s’hi accedirà pel carrer dels Pirineus, s’utilitzarà d’una banda per a la realització de les proves PCR i Test d'Antígens Ràpids. La seva instal·lació servirà per separar l’assistència dels pacients amb simptomatologia respiratòria de l’atenció a la resta dels usuaris del centre. S’hi faran, d’altra banda, les proves als pacients amb patologia respiratòria com ara ecografies pulmonars i espirometries.

L’estructura està dotada de dos espais assistencials i de punts de treball per a la realització de tasques administratives. L’horari d’atenció serà inicialment el mateix que el del CAP, de les vuit del matí a les vuit del vespre.

Una acció que s’emmarca en el Pla d’Enfortiment de l’Atenció Primària

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària, que va més enllà de l’impacte que genera la Covid-19, i que suposa una inversió de 300 milions d’euros a tot Catalunya. L’objectiu d’aquest pla és el de millorar l’accessibilitat i els processos d’una peça fonamental del sistema públic de salut com és l’atenció primària, augmentar-ne la resolució i atendre bé la cronicitat.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H