Ha començat la vacunació contra la COVID-19 als professionals de l'IAS i en breu arribarà a la Residència Geriàtrica Sant Josep

Vacunacions COVID 19 CassàAhir es va començar a administrar la primera ronda de dosis de les vacunes contra la COVID-19 als treballadors/es del CAP Cassà, que seguirà durant tota la propera setmana. També està previst a mitjans de la setmana que ve que es comencin a administrar les primeres dosis als residents i professionals de la Residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà.

 

Segons han informat des de l’Institut d’Assistència Sanitària, entre ahir la tarda i aquest matí, s’han vacunat 700 professionals a Girona.

Ahir al matí van arribat al Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt) un total de 975 dosis que s’aniran administrant als professionals prioritzant els col·lectius d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries. Tothom que vulgui es podrà vacunar, si no és aquesta setmana serà en les properes. La vacuna, molt recomanable, és voluntària. Els vials es custodien a les neveres del Servei de Farmàcia de l’IAS, ubicat a l’Hospital Santa Caterina, fins al seu consum.

Els professionals que es volen vacunar s’han d’inscriure’s prèviament donat que el procés és voluntari. A partir d’aquesta inscripció prèvia, des del Servei de Prevenció de l’IAS es fa una primera tria d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, en què es prioritza la vacunació del personal sanitari i no sanitari que té una major exposició al coronavirus a més d’altres condicionants com l’edat. El tret de sortida de la campanya ha estat molt bé rebuda per part dels treballadors. El primer dia es van inscriure prop de 900 professionals.

El dispositiu de la campanya està organitzat conjuntament per les diferents direccions assistencials i el Servei de Prevenció de l’IAS. Les vacunes administrades queden registrades a l’ECAP, l’estació clínica de l’atenció primària, per tal de garantir la traçabilitat de les vacunes i l’administració de la segona dosi, al cap de 21 dies de la primera.