Augment de casos i de persones confinades a Cassà de la Selva

Casos covidA l’igual que a tot Catalunya, els positius a causa de la pandèmia augmenten dia a dia.

Avui s’ha confinat un altre grup escolar a Cassà de la Selva i un treballador a la Residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà a donat positiu. Això significa que hi ha més de 200 persones que no poden sortir de casa, entre positius i persones aïllades en el municipi.

 Per aquest motiu, des de l’Ajuntament, s’està treballant per oferir totes les facilitats a aquestes persones, ja sigui a l’hora de fer les compres com de qualsevol cosa que puguin necessitar.
Juntament amb el llistat de bars i restaurants, que van haver de tancar, i ofereixen menjar per emportar, també s’està treballant amb nous llistats dels establiments que porten la compra a casa.

També es prepara un web, on hi sortiran tots els establiments del municipi, que ofereixen servei a domicili, ja sigui per fer la compra setmanal, productes de farmàcia, menjars preparats, o productes de primera necessitat.

La Residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà, avui ha hagut d’aïllar tots els residents a causa d’un positiu d’un dels treballadors. Ara s’està a l’espera de fer les proves PCR a la resta de treballadors i residents del centre.

L’alcalde Robert Mundet, insisteix en prendre totes les mesures possibles, reduir els desplaçaments i les trobades innecessàries. Cal utilitzar les mascaretes i gel hidroalcohòlic, per prevenir la transmissió del virus.

Des del Cap Cassà, la setmana passada també es va fer una crida a la prudència, per intentar contenir la propagació.

Des de l’ajuntament, es demana responsabilitat aquelles persones que estan aïllades, o han donat positiu. Cal col·laborar amb els professionals sanitaris. És molt important que tothom respecti l’aïllament i no se surti de casa per cap motiu.
Recentment, s’han detectat diferents casos de persones que estaven aïllades i que no complien la quarantena, anant a fer activitats i sortint a passejar.  Per aquests motius s’hauran de prendre mesures dràstiques  amb aquelles persones que posin en risc a la resta de ciutadans per no complir amb l’aïllament.

DADES ACTUALS

Cassà de la Selva té un índex de rebrot del 917, cal tenir en compte que fa just un mes, aquest índex era de 14.

En el municipi s’han confirmat 66 positius des del dia 16 fins al dia 23 d’octubre, d’un total de 423 proves efectuades.

L’Àrea Bàsica de Salut de Cassà, la qual engloba diferents pobles del nostre entorn, ha detectat 143 casos els últims 7 dies, i la mateixa dada de la setmana anterior era de 46 positius.  A la regió sanitària de Girona, els darrers 7 dies, hi ha hagut un total de 3586 positius, un 64 % més que la setmana anterior.

Pel que fa als centres educatius, amb el que s’ha confirmat avui, Cassà té sis grups aïllats amb un total de 149 alumnes i professors.

A l’Escola Àldric, hi ha dos grups confinats,  amb un total de 38 persones, a l’Institut de Cassà,  dos grups més, amb un total 59 persones, i la Salle Cassà, també dos grups confinats, amb un total de 52 persones.

A dia d’avui, l’escola Puig d’Arques i la Llar d’Infants Taps, no tenen cap grup aïllat.

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H