SUMAR pagarà l’ajut extra de 900€ de la Generalitat de Catalunya al personal indirecte de les residències de gent gran i completarà aquest ajut a directores i equips tècnics

Residència Geriàtrica Sant JosepEls treballadors i treballadores de la Residència Sant Josep de Cassà, rebran una paga extra de 900 € per compensar seva dedicació durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

 

  • A més dels auxiliars de geriatria i diplomats d'infermeria, també cobraran la totalitat dels 900€ els equips tècnics de les residències (directores, fisioterapeutes, psicòlegs, treballadors socials, terapeutes ocupacionals, ...), i el personal indirecte (neteja, bugaderia, cuina, manteniment i administratiu). 
  • L’ajut és un complement establert en la resolució TSF/2193/2020 de 9 de setembre, de mesures extraordinàries en matèria de personal de la Generalitat, per compensar la dedicació del personal de les residències durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19.
  • Tot el personal de les 7 residències gestionades rebrà aquesta paga extra que suposarà per SUMAR una despesa addicional de 130.000,00€.

Vista la implicació i el compromís demostrat per tots i totes les professionals de les residències gestionades, especialment durant les setmanes de confinament,  és voluntat de SUMAR que tothom qui va posar en risc la seva salut i la de la seva família rebi la mateixa compensació de 900,00€ que la Generalitat atorga als auxiliars de geriatria i diplomats d'infermeria d’aquests equipaments.

Davant d'esforços excepcionals calen solucions excepcionals per això, tot i que la decisió suposarà una despesa addicional de 130.000,00€, la direcció de SUMAR ha previst portar al Consell d'Administració de mitjans d'octubre l’aprovació dels següents 2 acords:

  1. Complementar el pagament de 500,00€ a 900,00€  a les directores de les residències i els altres tècnics com fisioterapeuta, psicòleg, treballador social, terapeuta ocupacional, ...
  2. Aprovar el pagament de 900,00€ al personal indirecte que queda fora de la Resolució (personal de neteja, bugaderia, cuina, manteniment i administratiu). 

Es pretén fer efectiva aquesta mesura tant pel personal de les 5 residències gestionades durant les setmanes de confinament (Sant Hilari Sacalm, Sant Pere de Torelló, Casa dels Avis de Sant Sadurní d’Anoia, Can Comelles d’Esparreguera i Vall de Ribes de Ribes de Freser), com pel personal de les 2 residències que s’han començat a gestionar les darreres setmanes, Sant Josep de Cassà de la Selva i Els Tells de Montesquiu.

Aquesta decisió s’ha acordat conjuntament amb els Ajuntaments titulars de cadascuna de les residències.