Detectat un cas positiu de coronavirus a un casal de Cassà

Cas a CassàDesprés de la comunicació de primer cas de coronavirus a un casal del municipi, i de la reunió del gabinet de crisi de l'Ajuntament de Cassà,  l'alcalde Robert Mundet, ha publicat aquest BAN amb tota la informació al respecte. 

Un usuari del casal del Club Tennis Cassà ha donat positiu per COVID-19. El cas s'ha comunicat avui dimecres 8 de juliol, des de la direcció de l’Àrea Bàsica de Salut de Cassà de la Selva. 

A partir d’aquí s’ha donat a conèixer aquesta situació a l’Agència de Salut Pública - àrea d’epidemiologia que gestiona la pandèmia per poder prendre les accions necessàries al respecte i s’ha comunicat alhora, a la mateixa entitat i als seus usuaris.

Aquesta infecció ha afectat a un nen de fora del poble i s’ha passat a l’obligat aïllament de tots els membres del seu grup, unes 12 persones, entre companys i monitors, de manera preventiva. Aquest aïllament serà de 15 dies en el seu domicili habitual. Aquesta situació també s’ha comunicat als alcaldes veïns ja que hi ha usuaris de diferents pobles.

Tot i la situació, no se’ns ha demanat ni obligat a tancar el casal, ja que s’han complert les recomanacions necessàries pel seu bon desenvolupament, al no haver-hi hagut cap relació amb els altres grups organitzats. Per tant, es demana tranquil·litat a la resta d’usuaris i que es puguin desenvolupar les activitats programades amb total normalitat.

Per altra banda, des de la Conselleria de Salut, s’ha emès un comunicat en el qual es manifesta que les persones de més de 6 anys estan obligades a l'ús de la mascareta en la via pública, en els espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat. L’incompliment d’aquesta norma comporta sancions econòmiques.

Volem recordar que les mascaretes són una mesura de protecció addicional, sempre que s’utilitzin correctament, però no substitueixen les mesures de prevenció més efectives: la distància de seguretat respecte d’altres persones i la higiene de mans freqüent.

Des de l'Ajuntament continuem demanant responsabilitat i prudència a tots els veïns per evitar contagis. Cal prendre consciència que el relaxament, obertament manifestat per una part de la població, no ajuda a lluitar contra aquesta situació sanitària tant complicada.

Per aquests fets tornem a reiterar la complicitat de tots els cassanencs i cassanenques per complir les recomanacions i obligacions per evitar la propagació d’aquesta pandèmia i no haver de prendre mesures més dràstiques.

Cal responsabilitat i prevenció en tot moment per garantir la salut d’un mateix i la dels nostres veïns. No juguem amb la salut i apliquem les mesures de seguretat de manera seriosa.

 

 Fotografia d'arxiu d'un casal del municipi. 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H