Es prohibeixen els accessos a les Gavarres i a la Pineda Fosca

pineda foscaA partir d'avuis'ha establert el nivell 3 del pla Alfa a més d'un centenar de municipis i el nivell 2 a gran part del conjunt del territori.Així mateix, es restringeix l'accés als massís de les Gavarres i Cadiretes. A Cassà s'han obert els senyals que prohibeixen l'accés situats al camí de les Dues Rieres, veïnat de les Serres, i a la urbanització Mascubell, al costat dels contenidors. Aquestes restriccions que s'inclouen dins el Decret 64/95 de la Generalitat i que també afecten la Pineda Fosca estableixen les següents prohibicions:

a) Encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similars i fumar.
b) Realitzar qualsevol tipus d'aprofitament forestal.
c) La circulació de persones i vehicles que no estiguin vinculats a la zona.
d) L'acampada lliure.

Davant l'elevat risc d'incendis forestals previst per avui dijous 22 de juliol i divendres dia 23, es manté la prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya.

Avui s'inicia un episodi d'altes temperatures generalitzat, amb humitats relatives molt baixes que podran estar per sota del 20% a les hores centrals del dia, i una entrada de vent del sud a partir de divendres que, juntament amb l'estat de la vegetació, provocaran una situació de molt alt perill d'incendi forestal tant avui com demà.