S’actualitza la fase d'ALERTA del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya

Dilluns 20/01 12:59 h D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic deCatalunya, continua la situació de risc per nevades. L'episodi de neu va començar ahir pel sud al massís dels Ports de Beseit, on continuarànevant al menys fins dimarts.

 

En aquests moments la cota de neu se situa al voltant dels 200 metres a tot el terç sud,litoral i prelitoral nord. A partir del migdia, augmenta el risc a les comarques gironines. Durantla tarda la nevada s'estendrà afectant també la Catalunya Central, gran part del prelitoralcentral i les comarques interiors de Tarragona. La cota de neu anirà pujant progressivament fins a situar-se al voltant dels 400 metres alfinal del dia.

Es mantenen les previsions i es poden acumular 2cm a cota 400 i 20 cm a partirdels 1000 metres.

De cara a dimarts, de matinada la cota se situarà al voltant dels 500 metres, anirà pujant finsals 1.000 metres al Pirineu i Prepirineu oriental, i al final del dia se situarà als 1.200 metres ala resta del quadrant nord-est. Es preveuen acumulacions superiors als 1,5 metres per sobre dels 2.000 metres. A causa del fort vent, hi haurà torb.

A partir d'aquest migdia es recomana avançar la mobilitat a les comarques interiors del nord-est i evitar-la a partir de la tarda.

Restriccions Es restringeix la circulació dels vehicles de més de 12t a partir de les 14h al tram de la C-25entre Santa Coloma de Farners (pk.225) i Sant Julià de Vilatorta (pk.190); hi haurà desviaments per l'AP-7 i la C-17. El Servei Català de Trànsit recomana als professionals del transport informar-se d'eventualsrestriccions a camions pesants demà a Catalunya Central i nord de Girona per possiblesnevades.

Incidències relacionades amb l'episodi S'ha suspès les rutes de transport escolar i transport adaptat a la comarca de la Terra Alta.Cal circular amb precaució a les carreteres de la Terra Alta perquè estan treballant-hi lesmàquines llevaneus, sobretot, a la zona de Batea i Gandesa. És obligatori l'ús de cadenes ala carretera T-330 entre Arnes i Prat de Comte (pk.11-27) i a la TV-7231 entre Gandesa iVilalba i els Arcs (pk.1-10).

Comunicat del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya del dilluns  a les 12.59 h


D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic deCatalunya, continua la situació de risc per nevades.

L'episodi de neu ha començat avui pel sud al massís dels Ports de Besseït, on continuarànevant al menys fins dimarts. A partir d'aquesta matinada la cota de neu es situarà al voltant dels 200 metres a tot el terçsud, litoral i prelitoral nord.

A partir del migdia, augmenta el risc a les comarques gironines. Durant la tarda la nevadas'estendrà afectant també la Catalunya Central, gran part del prelitoral central i lescomarques interiors de Tarragona. La cota de neu anirà pujant progressivament fins asituar-se entorn els 400 metres al final del dia. Pot haver-hi gruixos de 2cm a cota 400 i de 20 cm a partir dels 1000 metres.

Dimarts fins a primera hora continuarà afectat el mateix àmbit territorial, veient-se disminuït apartir del matí, quedant limitat al nord de Barcelona i interior de Girona i augmentant la cotade neu a 1200 metres.Per demà es recomana avançar la mobilitat a les comarques interiors del nord-est i evitar-laa partir de la tarda.

El Servei Català de Trànsit recomana als professionals del transportinformar-se d'eventuals restriccions a camions pesants demà a Catalunya Central i nord deGirona per possibles nevades

Comunicat del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya del diumenge  a les 19.55 h