L'historiador Quim Nadal apadrina la Ruta del Suro a la vila de Cassà

Ahir al matí més de dues-centes persones van participar a la presentació de la Ruta del Suro a la vila de Cassà, un itinerari que recorre els principals punts urbans d’interès relacionats amb la indústria suro-tapera. L’acte va començar amb la xerrada de l’historiador Quim Nadal, padrí de la ruta, que va recordar la seva vinculació de jove amb el poble. Nadal va destacar que “el suro dóna lloc a un entorn singular en el que Cassà hi juga un paper central que ha de seguir potenciant.”

Seguidament es va destapar el plafó genèric de la ruta al parc del carrilet, punt d’inici de l’itinerari urbà, just al costat de les Vies Verdes. L’acte va seguir amb una visita guiada de la Ruta del Suro a la vila de Cassà a càrrec del Grup de Recerca d’Estudis Cassanencs, acompanyada d’interpetacions musicals de Toc de Xarel·lo, l’Esbart Dansaire de Cassà, Montse Casanova, Josep Maria Martí i un recital del Romanço del Taper llegit per Marxants de Paraules. 

Referent a la creació de la Ruta del Suro a la vila de Cassà, el regidor de Promoció Econòmica, Emili Mató, va dir que “l’itinerari neix amb la voluntat de potenciar la identitat de Cassà com a vila surera entre els cassanencs i també per atreure a gent de fora”. L’alcalde Martí Vallès va posar èmfasi en el conjunt d’accions que s’estan desenvolupant per potenciar la marca Cassà sota el lema de “Cassà, destapa els sentits”.

Per fer difusió d’aquesta ruta, l’Ajuntament de Cassà ha editat unes guies amb la informació de cada punt d’interès i el corresponent plànol. També s’han instal·lat plafons informatius als 20 punts per on passa l’itinerari. La ruta es pot seguir amb el dispositiu mòbil a través de l’enllaç www.cassa.cat/rutadelsuro i està disponible en català, castellà, anglès i francès. 

La Ruta del Suro a la vila de Cassà és la versió urbana de la Ruta del Suro transfronterera que uneix als territoris surers des de Mourellais, Agullana, Palafrugell i fins a Cassà de la Selva, i que es presentarà ben aviat. Aquesta ruta transfronterera seguirà el mateix traçat de la ruta Pirinexus que ja està senyalitzada. Cada municipi per on passa la Ruta del Suro anirà desenvolpant els seus propis itineraris urbans per donar a conèixer el patrimoni urbà relacionat amb la indústria suro-tapera.