Inaugurem la cinquena edició de la Fira del Tap i el Suro

WhatsApp Image 2022 05 28 at 3.05.19 PM 1Aquest matí la pela del suro a Can Vilallonga i el tradicional esmorzar dels peladors han donat el tret de sortida a la cinquena edició de la Fira del Tap i el Suro.

A les 12 h s'ha inaugurat oficialment la fira amb la presència del president de la DO Empordà, Xavier Albertí, en Pere Saló, director de Serveis Territorials de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Girona, en Pau Presas vicepresident de la Diputació de Girona,en  Joan Casabó, regidor de Promoció Econòmica i Cultura i l'alcalde Robert Mundet.
Xavier Albertí, també cassanenc ha recordat que anys enrere el suro impregnava els carrers de Cassà, ara la producció surera, molt més professionalitzada i industrialitzada es concentra a les fàbriques de la rodalia de la vila. També ha recitat part d'una sarsuela que parlava dels tapers de Cassà i dels seus costums que denoten la tradició surera del municipi. La DO Empordà i el projecte que han materialitzat amb la Fundació Institut Català del Suro, Taps de Finca, busca donar rellevància a la producció surera autòctona, al tap de qualitat i un producte de qualitat, de proximitat i sostenible, que afavoreix la gestió dels boscos surers de l'Empordà.

Tots ells han reivindicat el patrimoni surer al seu discurs inaugural així com la importància del sector al nostre municipi i el seu pes específic a Catalunya i com la Fira del Tap i el Suro situa a Cassà de la Selva com a la capital surera del nostre territori. En Pau Presas ha destacat la notorietat i la rellevància de la Fira del Tap i el Suro com una cita ineludible pel sector, una fira que ja s'ha consolidat en la seva cinquena edició.

En Joan Casabó, regidor de Promoció Econòmica i l'alcalde, Robert Mundet, com a amfitrions i organitzadors de la fira han celebrat la col·laboració del sector en aquest acte que ha recuperat la seva vitalitat després de dos anys de restriccions a l'edició anterior per la pandèmia. Així doncs, aquest cap de setmana es faran més de cinquanta activitats relacionades amb el món del suro, la majoria d'elles al passeig Vilaret on  hi ha tastos de vins i caves, concerts, xerrades, demostració de l'ofici dels antics tapers, tallers infantils, visites teatralitzades i moltes més activitats programades durant tot el cap de setmana, podeu veure el programa i reservar les vostres entrades a la web : www.firadeltap.cat