Aquest cap de setmana torna l’experiència «De l’arbre al tap, del tap a taula», les matinals sureres organitzades pel Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro de Catalunya.
La propera cita a Cassà és el diumenge 27 de juny a les 09.30 h a Can Vilallonga. Els participants podran presenciar en directe la pela del suro, així com podran gaudir d’un esmorzar temàtic, una visita cultural i una degustació de vins de la DO Empordà.
Durant la visita cultural a Cassà es visiten exteriorment Can Serra, la Sala Galà i el Centre Recreatiu, edificis que permetran al visitant descobrir les implicacions que va tenir el suro per una petita vila com Cassà i les transformacions que això causà. A l’últim edifici de la ruta, Can Trinxeria declarat Bé Cultural d’Interès Local, hi accedirem per contemplar les sales senyorials d’un habitatge de propietaris forestals.
A la visita cultural de Palafrugell descobrirem el passat industrial surer a través d’un recorregut guiat a l’exterior pels edificis d’estil modernista que formaven part de la gran fàbrica de Can Mario. Tot seguit et convidarem a fer una pujada a peu al Dipòsit d’Aigua Modernista on es podrà gaudir de les millors vistes de l’Empordanet. I finalitzarem la visita al Museu del Suro de Catalunya, on descobrirem l’exposició temporal Sentir la Sureda de la fotògrafa nord-americana Michele Curel.
Properes experiències:
- A Cassà: 27 de juny, 03 de juliol, 11 de juliol i 17 de juliol.
- A Palafrugell: 26 de juny, 04 de juliol, 10 de juliol i 18 de juliol.
L’activitat té un preu de 15 € per als adults i de 8 € per als joves de 7 a 16 anys i és gratuïta per a infants fins als 6 anys. Cal fer inscripció prèvia: per a les activitats a Cassà de la Selva, al correu
Cal tenir en compte que, en ser una activitat a l’aire lliure, la seva celebració es veurà determinada segons la climatologia. La realització de l’activitat està subjecte a un mínim d’inscrits (mínim 5, màxim 15). Els desplaçaments no estan inclosos en el preu.
Aquí teniu tota la informació sobre l'experiència surera: Informació "Experiència Surera: De l'arbre al tap i del tap a taula 2021"