Presentació de la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva

bannerDemà dimarts, al suro del Carrer Castell, es farà la presentació de la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva, que tindrà lloc aquest cap de setmana. Hi participaran: Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva, Alicia de Maria, empresària surera i Joan Puig, en representació d’AECORK i Francisco Oller

L’objectiu de la Fira és crear un marc que serveixi per difondre el patrimoni, la història, la vida social i tots aquells aspectes vinculats a la indústria del tap de suro. Les suredes de les Gavarres no només han estat un espai natural de gran valor, sinó que encara produeixen una part de la matèria primera que serveix per a l’elaboració de taps de vi, cava o xampany, sobretot a Cassà i a Palafrugell. La vida dels tapers d’abans no es reduïa només a treballar, també hi havia temps per anar a fer un xic-xec, a cacera, a buscar bolets, a cantar a les tavernes...

La Fira del Tap i el Suro dedica un cap de setmana ple d’activitats a reivindicar el passat, el present i, sobretot, el futur del món surer i taper de Cassà i de l’entorn, un sector que té l’honor, amb els seus taps, de ser present a les millors bodegues, cellers o taules dels restaurants més exclusius del món.

Aquest any, les protagonistes de la fira del Tap i el Suro són les dones que han treballat i treballen a la indústria surera. Per aquest motiu, s’inaugurarà una exposició dedicada a elles i se’ls farà un homenatge públic, amb la participació de totes elles en reconeixement a la seva feina.

A la roda de premsa de la Fira del Tap explicarem les principals novetats d’aquest esdeveniment i, seguidament, farem una demostració de la pela del suro, acompanyats dels alumnes de 3r de primària de l’Escola Puig d’Arques. L’acte finalitzarà amb un tast de l’esmorzar de peladors. La pela del suro i el tast d’esmorzar de peladors són dos dels actes més destacats de la Fira del Tap i el Suro.