Accions en el control de plagues al municipi

2023 06 15 mosquit tigreUn dels aspectes més importants per mantenir les condicions de salut i qualitat de vida a la nostra població és el control de plagues urbanes.
L'Ajuntament, com cada any, fa diferents actuacions per a la lluita i control integrat de plagues urbanes amb el suport econòmic de Dipsalut. Les actuacions realitzades entre el juliol de 2021 i el juny de 2023 han suposat una despesa de 19.345,55 €, i obtenen una subvenció de 10.909,73 €, que suposa el 56,39% de la despesa del servei realitzat.

Els Serveis de Medi Ambient municipals treballen en el control de rosegadors i insectes com ara el mosquit tigre a la via pública. A més també es controlen altres animals que poden ocasionar problemes de salubritat o salut com ara els coloms.

Les tasques de control de plagues es fan durant tot l'any, però es fa de forma més intensa a l'època estival a causa de l'augment d'incidències en aquest període.

L'Ajuntament ressalta l'obligació dels propietaris d'immobles de mantenir les seves propietats privades lliures de plagues i observar les bones pràctiques en la seva prevenció. La responsabilitat en aquesta qüestió és important en el cas del mosquit tigre, ja que qualsevol petit descuit pot ser un focus de proliferació per aquest insecte tan molest i potencial vector de malalties.

Podeu trobar més informació AQUÍ