Guia de l'energia solar fotovoltaica a Cassà

2023 03 29 guia solar fotovoltaicaL'energia solar fotovoltaica aprofita la llum del sol per generar electricitat, d’una manera local, eficient i neta.

Conscients, per tant, que aquesta energia renovable és una via clara per combatre el canvi climàtic, ens decidim a publicar aquest fullet, per facilitar que vosaltres, com a ciutadans, rebeu una informació clara sobre els beneficis que pot tenir el fet d’instal·lar aquesta tecnologia, i sobre la normativa local existent, el procediment administratiu que cal seguir i les bonificacions fiscals que se us poden aplicar.

D’una manera genèrica, podem resumir els avantatges de l’autoconsum fotovoltaic en els punts següents:

  • Reducció de les emissions de CO2, que contribueix a la transició energètica, la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire.
  • Augment de l’estalvi econòmic, que redueix l’import en la factura elèctrica.
  • Creació de nous llocs de treball i nous models de negoci, que incentiva l’activitat econòmica local.
  • Contribució a la creació d’un model de generació elèctrica distribuïda amb una reducció de pèrdues en la xarxa associades al transport i la distribució de l’electricitat.
  • Gestió de la pròpia electricitat renovable, de manera que s’avanci cap a la democratització de l’energia i la disminució de la dependència energètica exterior.

Podeu descarregar la guia aquí o també la trobareu a la secció de Medi Ambient de la pàgina web, dins l'apartat "Energia".

Us recordem que aquesta tarda hi ha una xerrada sobre la conveniència d'instal·lar plaques solars, les opcions tecnològiques, les ajudes...a les 19 h a l'auditori de la Sala Galà.