Signatura de l’ampliació del conveni de custòdia del territori del Veïnat d’Esclet

Custodia escletLa setmana passada es va procedir a la signatura de l’ampliació del conveni de custòdia del territori per la preservació dels valors naturals del veïnat d’Esclet.

 

El conveni estableix una col·laboració entre l’Ajuntament i el propietari, el Sr. Ramon Turró, i l’arrendatari de la finca, el Sr. Joan Bou Vidal, amb l’objectiu de preservar i potenciar els valors naturals que fan de la zona d’Esclet un espai d’alt interès natural.

Durant els últims 10 anys ha estat vigent un conveni per a tres hectàrees de terreny, dues de les quals s’han dedicat a la recuperació de sistemes seminaturals de prat dalladors, potenciant-hi la recuperació de la flora autòctona i característica dels prats de dall de terra baixa, i una tercera s’ha mantingut com a guaret, amb l’objectiu de propiciar ambients propicis per a la cria d’aus típiques de zones estepàries i de plana agrícola.

Aquest nou conveni, que s’ha signat per 4 anys, ampliarà la zona protegida, que passarà de tenir 3 Ha, a 5,3 Ha, de les quals 3,8 seran destinades a prat de dall, una a guaret i mitja a erm. L’Ajuntament hi destinarà anualment uns 5.400 euros.