Prop de 600 llars cassanenques, tindran la bonificació de la taxa d’escombraries per visites a la deixalleria

Deixalleria municipalAquest any han crescut el nombre de llars que es beneficiaran de les bonificacions de la taxa d’escombraries per haver fet ús de la deixalleria municipal durant el 2020. A partir de 6 visites a l'any a la deixalleria, els usuaris obtenen una bonificació del 20% en la taxa d’escombraries. I si les visiten superen les 11 visites a l'any, aquest descompte augmenta fins al 30%.

En total són 592 llars a les que s’aplicarà aquest descompte, que ascendeix a uns 23.000 €. Això representa un 4,2% més de llars que l’any passat.

Un total de 299 llars tindran una bonificació del 20% de bonificació i 293 llars tindran una bonificació 30% sobre la taxa d’escombraries anual.

Els usuaris de la deixalleria, poden consultar les visites que han fet cada any aquí i per solicitar la targeta, es pot fer a través del web municipal.

La deixalleria

La deixalleria està oberta de dilluns a divendres de 15 a 19 h i els divendres i dissabtes de 10 a 14 h.  Podeu portar tot tipus de residus reciclables com ara olis minerals i vegetals, electrodomèstics, fusta, ferralla, poda, roba, runa, pneumàtics, vidre pla, bombetes i fluorescents, voluminosos, etc. i sobretot altres tipus de residus especials que poden ser molt contaminants si no es gestionen correctament com ara bateries, espais, pintures i dissolvents, radiografies, etc.

La deixalleria mòbil

La deixalleria mòbil, és un vehicle destinat a recollir els residus especials d'origen domèstic, és a dir, aquells que per la seva toxicitat o perillositat no convé llençar-los barrejats amb la resta de la brossa ja que comporten un greu impacte ambiental. Aquest servei permet gestionar els residus sense haver de desplaçar-se i complementa el servei de deixalleria fixa.

S'hi poden deixar residus com oli vegetal i mineral, bateries de cotxe, piles, fluorescents, bombetes, esprais, pintures, dissolvents, radiografies, cosmètics, medicaments, petits electrodomèstics, entre d'altres.

Es pot trobar l'últim dissabte de mes al carrer del Castell, davant de l'aparcament públic, de 9 a 14 h.

L’ús de la deixalleria mòbil també compte per les bonificacions de la deixalleria.