Accions en el control de les plagues al municipi

2019 08 13 Control de plaguesUn dels aspectes més importants per mantenir les condicions de salut i qualitat de vida a la nostra població és el control de plagues urbanes. L'Ajuntament, com cada any, fa diferents actuacions per a la lluita i control integrat de plagues urbanes amb el suport de Dipsalut, en el marc del seu Programa de suport econòmic per aquestes tasques. Les actuacions obtenen una subvenció de 7 434,08 €, que suposa el 70% de la despesa del servei realitzat.

Els Serveis de Medi Ambient municipals treballen en el control de rosegadors i insectes com ara el mosquit tigre. A més també es controlen altres animals que poden ocasionar problemes de salubritat o salut com ara els coloms.

Les tasques de control de gues es fan durant tot l'any, però es fa de forma més intensa a l'època estival a causa de l'augment d'incidències en aquest període.

L'Ajuntament ressalta l'obligació dels propietaris d'immobles de mantenir les seves propietats lliures de plagues i observar les bones pràctiques en la seva prevenció. La responsabilitat en aquesta qüestió és important en el cas del mosquit tigre, ja que qualsevol petit descuit pot ser un focus de proliferació per aquest insecte tan molest i potencial vector de malalties.

Podeu trobar més informació AQUÍ