Valoració positiva del punt de recàrrega per vehicles elèctrics de Cassà de la Selva

Punt recàrregaEDes del mes d’agost Cassà de la Selva disposa d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, situat a la rambla Onze de Setembre, situat a l’alçada del parc del Carrilet, davant de l’Ajuntament.

Ara 3 mesos després de la instal·lació és hora de fer el primer balanç. La valoració és més que positiva. En total, des del dia 17 d’agost s’han fet un total de 74 recàrregues, el que significa que s’han usat 940 kWh. Una de les dades més importants és que des que s’ha posat en funcionament aquest punt, s’han estalviat 0,81 tones de CO2.

El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics, que és gratuït, és del tipus semiràpid i els usuaris el poden fer servir autònomament amb un màxim de 3 hores. Per activar el punt de recàrrega s’ha d’utilitzar qualsevol de les targetes emeses pels municipis de l’Aliança de Municipis per la Mobilitat Elèctrica. El punt disposa de dues tomes de 22kW en trifàsic. Per tant, dos vehicles poden recarregar-se simultàniament.

La instal·lació d’aquest punt de recàrrega ha costat aproximadament 14.000 euros i el Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital, a través del Plan Movalt Infraestructuras, finança un 60 per cent del cost de la instal·lació.

L’Ajuntament de Cassà ha incorporat en els darrers anys bonificacions fiscals per promoure l’ús de vehicles més sostenibles. En el cas de l’impost de vehicles, els propietaris de vehicles híbrids o amb sistema GLP (autogas) tenen un descompte del 50 per cent i els propietaris de vehicles elèctrics tenen un descompte del 75 per cent. 

Aquestes accions estan inspirades amb el Pla Estratègic Cassà 2025 que inclou un eix de treball per potenciar la sostenibilitat ambiental, específicament la mobilitat sostenible. També és una acció inclosa en el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible (PAES) que es desenvolupa a partir del compromís de l’Ajuntament de Cassà amb la sostenibilitat, el qual es va formalitzar amb la signatura del Pacte d’Alcaldes per l’Energia.

pla movalt