Els restaurants i bars de Cassà fan una campanya per lluitar contra el malbaratament alimentari
Els restaurants i bars de Cassà van iniciar el dissabte 19 de novembre una campanya per reduir el malbaratament alimentari. Es tracta d’una acció que s’emmarca a la Setmana Europea de la prevenció de residus que tindrà lloc fins al diumenge 27 de novembre. L’objectiu de la iniciativa és treballar per minimitzar la producció de residus en tots els àmbits.
Durant aquesta setmana els establiments adherits a la campanya, que es poden distingir amb un adhesiu identificatiu instal·lat a la seva porta, apliquen almenys una d’aquestes iniciatives en l’àmbit de la prevenció del malbaratament alimentari: oferir racions i plats de diferents mides; canviar els hàbits de compres, emmagatzematge i cocció; animar els clients a què s’emportin a casa el que no s’acaben; fer arribar els aliments que encara són aptes per al consum a entitats locals o bancs d’aliments; o compostar el menjar sobrant dels plats o el que s’ha fet malbé en comptes de llençar-lo.
Martí Vallès, alcalde de Cassà, destaca que “a nivell municipal és imprescindible adoptar estratègies per reduir la producció de residus i evitar la necessitat de crear nous abocadors, perjudicant la salut de l’entorn natural i el paisatge proper”.
L’Ajuntament ha estat el promotor d’aquesta inicativa i ha animat als restaurants i bars a participar-hi.