Dissabte es presenta el nou Pla de Joventut amb una perspectiva interseccional

2022 02 23 Pla Local de Joventut CassàDesprés de molts mesos de treball, estudis i dinàmiques sobre joventut, finalment s’ha dissenyat un Pla de Local de Joventut Diversa PLJ[D] que posa especial èmfasi en el concepte de la interseccionalitat, la interculturalitat i la diversitat.

Els darrers mesos de 2021 es van realitzar diferents taules de debats  per a  joves de 12 a 16 anys, de 18 a 20 anys i per a joves de més de 20 anys a més de les taules de debat de professionals i polítics. A més també es van obrir enquestes d’opinió per a elaborar un diagnòstic previ a la confecció del PLJ(D).

El pla descriu la situació actual al municipi, on hi ha un 19,55% de població jove (entre 12 i 29 anys), i on un 24% d’aquesta població ha viscut algun tipus de moviment migratori i gairebé un 22% ha patit discriminació per raons de cultura, orígens o creences.

Aquest pla aborda la complexitat i la diversitat existent a la població i pretén recollir les veus i necessitats del jovent des de les diferents perspectives, establint les línies de treball que es duran a terme des de l’Àrea de Joventut de l’ajuntament fins al 2024.

Per tal de prioritzar les diferents actuacions s’ha treballat sobre la transversalització de la perspectiva interseccional per adoptar un nou concepte de joventut diversa, en aquest sentit hi ha un pla de formació per a professionals de l’àrea de Joventut en concret i també pel personal de l’ajuntament per tal d’alinear les actuacions amb la resta d’actuacions del consistori.

A més es reactivarà la Taula Cassà Jove  i un Checklist que reculli les premisses relacionades amb la interseccionalitat i la interculturalitat, per coordinar les accions amb els professionals i tècnics que treballen amb la població jove.

En aquest sentit es farà una campanya per eliminar els elements discriminatoris dels equipaments municipals i també es reestructurarà l’àrea de Joventut per agrupar els projectes en funció de si són per promoure la “Pertinença”, la formació i les habilitats,  la “Cultura Jove” o la “Participació”.

En un segon eix es treballaran les “Polítques per a tothom”, per donar visibilització amb projectes com el “Diver[SOS]”, una exposició de Joves Diversos i la creació d’un espai per a la difusió del treball dels joves artistes.

Es fomentarà la participació amb un “Consell assessor de joventut diversa” on un grup de joves podrà funcionar com a consell assessor de l’Àrea de Joventut.

Altres iniciatives recullen la voluntat de crear una “Agenda Cultural Jove”, un espai de ràdio on es pugui fomentar la participació del jovent i recuperar el “Sopar Jove” per fomentar la cohesió entre els joves del municipi.

Finalment aquest pla recull el calendari d’aplicació de les diferents iniciatives durant els quatre anys i les dotacions econòmiques necessàries per tal d’aplicar els projectes.

Aquest és un pla ambiciós que defineix una voluntat de reconèixer la diversitat existent al municipi i treballar de forma coherent en les iniciatives i projectes per al jovent de Cassà en els propers quatre anys.

La presentació del Pla Local de Joventut (Diversa) de Cassà 2021-2024 tindrà lloc el proper dissabte, 26 de febrer, a les 12 h, a les Golfes de Can Trinxeria, comptarà amb la presència del Director General de Joventut, Àlex Sastre i Prieto, la Coordinadora Territorial de Joventut a Girona, Montse Pou i Costa,  la Regidora de Joventut de Cassà de la Selva, Carla Matilla i Rubirola i la Cristina Canyet, la Laura Casamitjana i en Martí Tarrés de l'Àrea de Joventut de Cassà de la Selva.

En acabat se servirà un petit vermut al pati de Can Trinxeria.

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H