S'atorga la primera bonificació de l’IBI per la cessió d’un immoble a la borsa de lloguer social

2017-4 oficinahabitatgeEl ple municipal d'ahir al vespre va aprovar per unanimitat atorgar la primera bonificació del 30% de l’IBI a un ciutadà que ha cedit el seu immoble a la borsa de lloguer social. Aquest any és la primera vegada que els ciutadans es poden acollir a aquesta bonificació si posen el seu habitatge a la borsa de lloguer social.

Des de l’Oficina Municipal d’Habitatge, posada en marxa l’any passat, es treballa perquè propietaris amb habitatges tancats els posin amb garanties a la borsa de lloguer social per tal que els ciutadans del municipi inscrits a la borsa s’hi puguin acollir. L’atorgament de la primera bonificació de l’IBI per a la cessió d’aquest immoble és fruit de la feina que s’ha estat fent durant els darrers mesos.

 

SOBRE L'OFICINA MUNICIPAL D'HABITATGE

La tècnica de l’Oficina Municipal d’Habitatge atén als ciutadans cada dilluns de 9.30 a 14.30 h a l’edifici de l’antic Ajuntament (plaça de la Coma, 1).

Aquesta oficina dóna informació i tramita les sol·licituds d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges i/o edificis, tramita les sol·licituds d’ajut al lloguer de les convocatòries publicades per l’Agència d’Habitatge de Catalunya, ofereix assessorament a les persones que necessiten trobar un pis a un preu més assequible que el del mercat lliure, assessora als propietaris que volen posar el seu habitatge al lloguer social amb garanties, assessora en la tramitació de les sol·licituds per inscriure’s al Registre de sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial i guia a les famílies que es troben en una situació complicada per fer front al pagament de la seva hipoteca per tal d’evitar subhastes i desnonaments. Aquest servei s’ofereix a Cassà a través d’un conveni amb el Consell Comarcal del Gironès.