Torna la Fira del Tap i el Suro amb novetats

Fira del Tap SQJordi Puigneró, Vicepresident del Govern de la Generalitat, inaugurarà la nova edició de La Fira-Mercat del Tap i el Suro que torna després de ser suspesa l'any passat per la pandèmia. Aquest esdeveniment posa de manifest la tradició de Cassà com a poble taper i de l'empremta de la indústria surera al territori.

Recuperem doncs una cita amb la tradició i el patrimoni surer així com descobrim el present i el futur de la indústria del suro i del tap que estan directament vinculats al desenvolupament de Cassà.

La fira fa una trajectòria pel procés de creació dels taps de suro, on es pot viure l'experiència dels peladors i descobrir l'ofici de taper tal com era abans i com és ara, una evolució que ha portat a la internacionalització de les empreses que produeixen uns 1200 milions de taps de suro i exporten a molts països amb tradició vinícola com França, Itàlia, Estats Units o Portugal.

Dissabte s'inaugurarà una exposició de fotografies de Manu Trillo, "Súber" on mostra el procés de la pela del suro a diferents països de la Mediterrània. A més descobrirem la nova ruta del suro amb visites teatralitzades i es presentaran iniciatives, recerques i projectes vinculats al món del suro.

A la fira també es podran fer tastets de productes cassanencs maridats amb vins de les Gavarres, tallers infantils, concerts, mercat de productes fabricats amb suro, concerts i moltes activitats durant tot el cap de setmana.

Pels més petits hi haurà actuacions els dos dies de la fira, els tallers per fer taps, les visites teatralitzades i el Suber Rescat, un joc de resolució d'enigmes al voltant d'una trama argumental del món surer.

Aquest any a més es presenta una iniciativa solidària de la Fundació Esclerosi Múltiple, "FEM la Fira Mercat del Tap i el Suro més dolça i solidària per l'Esclerosi Múltiple!". Amb aquesta iniciativa col·laborarem amb la Fundació amb la compra de postres típics cassanencs, Carracs, elaborats per la pastisseria Néctar i Taps, de la Fleca Pastisseria La Selvana.

Podeu consultar el programa de la fira a la web: www.firadeltap.cat. Les entrades estaran disponibles a partir de dilluns, 07 de juny a les 14 h. 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H