La 8a edició del Festival Càntut ja té dates: del 15 al 17 de novembre de 2024

 

2024 04 04 noves dates CàntutLa propera edició del Festival Càntut a Cassà tindrà lloc del 15 al 17 de novembre de 2024. Una nova ocasió per explorar les músiques de transmissió oral mitjançant diverses activitats i tornar a viure moments tan especials com els que podeu veure en el vídeo Veus del Càntut de la passada edició!

 

 

Cantut a les escoles: cacem i cantem cançons', un dels finalistes del Premi Baldiri Arts i Llengua

Els premis Baldiri Reixac, Els Baldiris, han escollit el projecte Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons com un dels finalistes del Premi Baldiri Arts i Llengua de la Fundació Carulla, una categoria que té l'objectiu d'impulsar nous projectes liderats per escoles o mestres que fomentin, mitjançant les arts i la cultura, l'ús del català tant en els processos d'aprenentatge com en els espais de convivència. Un reconeixement compartit amb els centres educatius Aldric, La Salle i Puig d'Arques de Cassà de la Selva, que actualment estan treballant aquesta iniciativa a les seves aules. L'organització d'Els Baldiris publicarà el veredicte final amb el llistat de guardonats el dijous 9 de maig. 

Cantut a les escoles: cacem i cantem cançons és una proposta avalada pel Consell escolar municipal que cerca la implicació dels alumnes dels cursos superiors de diverses escoles i instituts del municipi, per tal que realitzin gravacions casolanes de les cançons tradicionals de les seves famílies i, d'aquesta manera, puguin conèixer i recopilar el repertori de tradició oral de totes les cultures presents a Cassà de la Selva. 

L'Aldric, Puig d’Arques i La Salle de Cassà de la Selva han inclòs el projecte Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons en el programa Apadrinem el nostre patrimoniS'obre en una finestra nova, una iniciativa d’innovació pedagògica impulsada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L'arxiu del Càntut supera els 1.800 enregistraments

Aquest mes de març l'arxiu del Càntut ja ha superat la xifra dels 1.800 enregistraments, que es poden consultar en obert aquí. Des del projecte, se segueixen impulsant noves campanyes de recerca per seguir fent créixer el cançoner i preservar la memòria de diverses generacions. Amb un treball constant, tant de manteniment com d’incorporació de nous materials, el cançoner actualment consta de 1.819 cançons i de 1.115 transcripcions a partitures. El nombre d’informants són 346 (persones que canten) mentre que la xifra de caçadors i caçadores de cançons se situa en 117. Pel que fa al nombre de poblacions, actualment l’arxiu compta amb enregistraments de 95 poblacions de les comarques gironines.

Es tracta d’un arxiu únic a nivell etnomusicològic, obert, col·laboratiu i a disposició de tothom que vulgui consultar algun dels materials disponibles. Així mateix, rere cada un dels enregistraments, s’hi troben petites històries: la història personal del cantador o cantadora, el moment en què la va aprendre i de qui, la història de la pròpia cançó i, fins i tot, la història del poble on es cantava. Actualment, des del projecte se segueix fent recerca de noves cançons per incorporar a l’arxiu, ja sigui amb treball de camp gravant persones grans, com fent recerca de cintes de casset antigues que continguin cançons tradicionals. Qualsevol persona que vulgui col·laborar, pot fer-ho enviant unAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. a l'equip del projecte. 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H