Fira de Santa Tecla, més de 30 activitats del 23 al 25 de setembre

2022 09 Imatge agenda Fira de Santa Tecla 2022El darrer cap de setmana de setembre tindrà lloc la Fira de Santa Tecla, seran tres dies amb més de trenta propostes culturals i lúdiques que envairan els carrers del nucli de Cassà.

Finalment, podrem gaudir d'una festivitat de Santa Tecla sense restriccions recuperant algunes de les activitats tradicionals com la Botiga al carrer, el Petit Botiguer i el Sopar de Tapes.  Enceta la programació un espectacle de titelles a la Sala Galà, seguit dels Premis Cassà Destapa l'Esport, un guardó que reconeix la trajectòria d’esportistes del municipi i que es farà en una cerimònia oberta a la Sala Centre Recreatiu.

6a edició del Sopar de tapes 

Divendres a les 19 h torna el Sopar de tapes, aquest any estrenarà nova ubicació, al passeig Vilaret, on es podran degustar un ampli assortiment de tapes i begudes que ens oferiran 14 expositors del sector gastronòmic cassanenc amb l’acompanyament musical del DJ Robert  de Palma amb la FurgoDisco.

Els establiments cassanencs participants presentaran una gran varietat de propostes culinàries que es podran adquirir amb els tiquets que es vendran al mateix recinte o per anticipat a partir de dilluns a Can Trinxeria, el preu dels tastets estarà entre 1 i 4 euros.

A les 22 h a la mateixa ubicació tindrà lloc un dels actes més tradicionals de la Fira, la Nit del Cremat, que començarà a les 22 h, on s’oferirà un tast del cremat típic de la diada, amb ballada de sardanes amb la cobla Principal de Cassà.

 La botiga torna al carrer

Durant tot el cap de setmana la Botiga torna al carrer, tradicionalment i als orígens de la fina al segle XV ja es contemplava la fira com un esdeveniment econòmic pel municipi on s’hi aplegaven parades de productes i bestiar , enguany tornarem a veure la botiga al carrer i el Petit Botiguer, que  s’ha incorporat els darrers anys, on la mainada pot vendre o intercanviar els seus articles.

Més de 30 actes programats

El vessant  lúdic i cultural de la fira també és un component present des dels seus inicis i en aquesta ocasió hi ha més de 30 actes programats als carrers i places de Cassà. Gegants  i capgrossos, tallers, espectacles de titelles amb la Fada de les Dents  o el Circoland  i els tallers exprés de titelles Els Viatgers, teatre còmic amb la companyia Anna Confetti A la Fresca, i C’est la Vie  del grup de teatre La Guspira que va presentar aquesta obra amb molt èxit a la Festa Major.

L’Arxiu Municipal presentarà el catàleg en línia dels Pergamins  de Can Frigola, a càrrec de l’Elvis Mallorquí  amb la participació de la Núria Casellas, arxivera que n’ha fet la catalogació, amb la col·laboració de Joaquim Mundet. També podrem conèixer les reflexions sobre la vida i l’esport del cassanenc Marc Pinsach a la presentació del seu llibre Córrer i competir per pensar i viure.   

Els “Guies Uficials” ens acompanyaran a la visita teatralitzada del Cassà Medieval, basada en el llibre Una jornada particular. Cassà 1320 d’Elvis Mallorquí.

La cobla La Principal de Cassà celebra enguany el seu 125è aniversari amb un concert a la Sala Centre Recreatiu dissabte seguit de sardanes al pati de Can Trinxeria.

La Colla Gegantera presentarà dissabte al vespre al gran protagonista del cartell de la fira, el Drac Cassiano, a una cercavila nocturna , precedida de la galejada dels trabucaires. Diumenge al matí, es farà la 29a Trobada Gegantera amb cercavila on hi participaran fins a 11 colles geganteres.

Esperem que gaudiu d’aquesta festa, podeu consultar tota la programació a cassa.cat/santatecla

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H