Cassà, terra de cultura

2021 12 31 diari de culturaCassà de la Selva es converteix en la capital cultural del sud del gironès amb un ambiciós programa pel primer semestre del 2022, amb més de 100 actes amb vuit disciplines artístiques diferents.

Sempre s’ha dit que Cassà és terra de músics i, per tant, de cultura. Ara des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament s’aposta per anar més enllà d’una dita i preparar una programació cultural poc habitual en municipis amb les dimensions de Cassà.

Si la tardor a Cassà es caracteritza pel Càntut, l’hivern i la primavera tenen en la Macca (amb el Correcurts) i els Premis Literaris (amb el Correlletres) els seus dos màxims exponents en la cultura cassanenca. Però aquest any ha aparegut un tercer en discòrdia, i és que el Jazzà (el cicle de jazz i músiques improvisades de Cassà).  Després d’una consolidació meteòrica en l’últim trimestre de l’any, es converteix en un referent, no només a la província de Girona, sinó a també de bona part de Catalunya. I és que per aquest cicle, hi passaran noms com Manel Fortià, David Xirgu, Massa Kamaguchi, Sergi Felipe, Clara Lai o Martin Leiton entre d’altres. Un cicle de jazz que es caracteritza pel seu vessant més pedagògic, ja que són els mateixos músics els qui introdueixen les peces al públic per tal que aquest vagi entrant, de mica en mica, en els ritmes assincopats i les melodies dissonants que omplen Les Golfes de Can Trinxeria.

MACCA: La mostra d’animació i curtmetratges de Cineclub Vuitimig s’obre al còmic

La Macca és un cas únic en el món dels cineclubs. Poques propostes presenten la seva vitalitat, amb un Correcurts que arriba a la majoria d’edat i que ni els confinaments estrictes dels últims anys han aconseguit aturar. I és que el Correcurts de la Macca de Cassà és un dels concursos de curtmetratges amateurs més coneguts arreu de Catalunya i que any rere any aconsegueix que actors i cineastes no professionals posin llum a la pantalla de projecció de la sala.

Aquest any la Macca fa un pas més i s’obre al còmic, de la mà d’Albert Monteys, un dels referents del còmic al nostre país i que serà present a la xerrada sobre l’exposició Els Universos de l’Albert Monteys, exposició produïda per Ficomic i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Tot un luxe que demostra la veterania i el prestigi del Cineclub Vuitimig.

 

Premis literaris de Cassà: cincuanta-sis anys al costat de la literatura

Celebrats per primera vegada l’any 1967 per la Colla Excursionista Cassanenca, són uns dels premis literaris en llengua catalana més antics de la província de Girona. Escriptors com Vicenç Villatoro o Rafel Vallbona n’han estat guardonats.

En els últims anys, i d’ençà que l’Ajuntament s’ha fet càrrec de l’organització dels premis, s’hi ha afegit el Correlletres, tant en poesia com en narrativa. Un concurs d’escriptura ràpida de contingut lliure, però amb una paraula clau que ha d’estar inclosa en la redacció i que no es coneix fins al dia del concurs. Les persones que s’inscriuen, tenen 48 h per redactar un text i entregar-lo en línia a l’organització.

La Cultura, el nostre pa de cada dia

I tots aquests actes es presenten en un format que vol ser una invitació a no oblidar que la cultura és un bé necessari cada dia.

Un diari, en format paper, serveix per desgranar totes i cadascuna de les propostes culturals. Aquest diari ha arribat ja a totes les cases del municipi i es pot recollir també a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. I per aquells qui ja han fet el salt de la premsa escrita a la digital, el diari també és accessible a través del web cassacultura.cat, des d’on es poden reservar les entrades i consultar els diferents actes.

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H