Arriba la 16a edició de la Setmana de la Música de Cassà de la Selva

Setmana de la música

  • Del 20 al 26 de març, Cassà s’omple de música amb divuit actes gratuïts programats durant tota la setmana.
  • La Minúscula i Trio Andrée donaran el tret de sortida a la 16a Setmana de la Música el 20 i 21 de març.
  • La programació es reinventa per la situació actual adaptant a les mesures sanitàries totes les activitats presencials i organitzant-ne de virtuals.

La companyia La Minúscula, amb l’hora del conte Contes Musicats donarà el tret de sortida a la 16a Setmana de la Música de Cassà (www.cassa.cat/setmanadelamusica) el proper dissabte 20 de març a les 11 h al Pati de Can Trinxeria.

Trio Andrée serà la proposa pel diumenge 21 de març, a les 12 h, al pati de Can Trinxeria (entrada gratuïta reservant invitació al web). Tio Andrée presentarà el concert de clàssica Música en femení, el primer projecte d’aquesta formació, formada per les gironines Maria Figa (piano), Queralt Garcia (violoncel) i Cèlia Johé (violí), que vol posar en valor el talent artístic de les dones compositores del passat, sovint poc reconegudes, però d'una qualitat a l'alçada dels grans compositors de la història de la música. El concert comptarà amb la presentació de Núria Riquelme, periodista.

Les actuacions del cap de setmana seran l’inici d’una setmana amb divuit activitats musicals programades, totes gratuïtes, que intercalaran activitats culturals presencials i xerrades i actes en format telemàtic.

Tertúlia amb... Quim Reixach

El dimarts 23 de març, a les 8 del vespre i a través de la plataforma virtual Zoom, tindrem ocasió de conversar amb Quim Reixach, ex-alumne de l’Escola Municipal de Música de Cassà, actual tenora 1a de la Cobla Baix Empordà, tenora 1a de la Cobla Orquestra Costa Brava, i productor musical. Ens explicarà la seva trajectòria i moltes experiències viscudes en el món de la música.

Nou espai d’assaig La Bàscula

Durant la Setmana de la Música es donarà a conèixer el nou espai d’assaig de Cassà la Bàscula a través d’una inauguració virtual el dimecres 24 de març a les 20 h.

El nou equipament està ubicat a l’antiga bàscula del Trust, espai que s’ha rehabilitat i adaptat per donar cabuda als grups musicals del poble que necessitin d’un espai d’assaig i trobada.

Tota la informació de La Bàscula es pot consultar al perfil d’Instagram @LaBasculaCassa

A les escoles

Enguany, adaptant la programació i per mantenir la proposta musical que cada any s’ofereix als alumnes dels centres educatius de Cassà, es durà a terme l’espectacle Aquafonia durant tres dies a les escoles d’educació primària de Cassà.

Aquafonia és un espectacle sonor i visual en què s’interpretaran temes de jazz, música clàssica, música tradicional de diferents països i altres estils musicals fent ús de l’aigua com a eix vertebrador.

El principal instrument del concert són les ampolles afinades, tot i que també es fan servir instruments de percussió aquàtica, l’udu o tubs il•luminats. Una actuació plena de llum i de colors!

 

Xerrada per a noves formacions musicals

Els músics que vulguin iniciar-se en un projecte musical també tenen el seu lloc a la Setmana de la Música. El dijous 25 de març, a les 20 h, i en format virtual, Martí Tarrés, guitarrista de President Xai i dinamitzador juvenil de Cassà, explicarà les nocions bàsiques sobre què cal tenir en compte i què fa falta per tenir projecte propi i resoldrà i aclarirà dubtes dels participants.

Audicions dels alumnes

Cada tarda, de dilluns a divendres, com és habitual, tindran lloc els concert dels alumnes d’instrument de l’Escola de Música Pere Mercader, que presentaran les peces que treballen a les aules cada setmana. És una oportunitat perfecte per reconèixer l’esforç i descobrir el talent que s’amaga darrera cada instrumentista.

Enguany, com a novetat per a l’adaptació de la programació al compliment de les mesures preventives per la CIVD19, les audicions dels alumnes d’instrument tindran lloc a la Sala Centre Recreatiu, cada tarda a les 18.30 h, i caldrà disposar d’invitació que es pot aconseguir a www.cassacultura.cat.

Igualment, els més petitons de l’Escola de Música Pere Mercader, oferiran de dilluns a divendres, a les 17.30 h, al Casal de Jubilats, una audició i cançons per poder sorprendre’ns del seu talent.

Podeu consultar el programa complert de la 16a Setmana de la Música de Cassà a cassa.cat/setmanadelamusica .

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H