Una paròdia de les properes eleccions va guanyar el 17è Correcurts, que es va emetre per streaming

2021 02 09 MACCAUna paròdia de la campanya electoral del 14F va guanyar el primer premi de la dissetena edició de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà. Una edició marcada per les limitacions de la pandèmia, que van obligar a adaptar el format del concurs a les recomanacions i restriccions sanitàries. Per exemple, els equips participants no van poder desplaçar-se a Cassà per a fer els rodatges (tot i que hi van haver d’incloure alguna imatge de la Plaça Petita), ni per a recollir l’objecte central dels Correcurts (en aquesta edició, unes tisores), ni tampoc per assistir a la projecció, que es va emetre en streaming a través del canal propi de l'ajuntament de Cassà i va registrar més de 800 visites el diumenge 7 de febrer.

El curtmetratge “14F Podarem”, del grup de Fornells de la Selva Pot i Tripa va guanyar el primer premi, dotat amb 500 euros, en opinió del jurat per una història rodona que girava absolutament al voltant de les tisores. El segon lloc (200 euros) va ser per a una altra parodia política, “Política desastre” del Col·lectiu Divina Tramoia. El tercer lloc (100 euros) va ser per a “Prova de mort”, de la Factoría Corman, que van rodar un curt inspirat en el cinema de mafiosos. El premi Miquel Porter i Moix de la Federació Catalana de Cineclubs (200 euros) va recaure en “Llibreta de viatges” de la jove Carla Flores de Vilanova i la Geltrú. El premi al millor guió va ser per en “Last dates”, d’Ester Bertran i Aleix Cabarroques, i el millor actor per Paul Jones per “Eduard Scissorhands Supershow”. 

En total es van entregar 27 treballs d’equips d’arreu de Catalunya. Els encarregats de valorar els treballs van ser Gerard bagué, periodista i director de Revista de Girona; Montse Puigdevall, bibliotecària del Museu del Cinema; i David Cuesta, gerent del Cinema Arinco de Palamós. El jurat del Premi Miquel Porter i Moix el van formar Julio Lamaña, de la Federació Catalana de Cineclubs; Xavi Cairó, del Cineclub Diòptria de Figueres; i Josep Ferrer en representació del Cineclub Vuitimig.

La projecció dels curtmetratges i l’entrega de premis es va fer en format híbrid, amb una retransmissió en streaming pel canal propi de l'Ajuntament de Cassà que va tenir molt bona acollida, El web de cassa.cat/maccadirecte va registrar 826 visites per veure la projecció dels curs i l'entrega de premis. D’aquestes visites, cal destacar que més de 500 van ser a través de dispositius mòbils, seguides dels ordinadors i finalment de les tauletes.

Aquest cap de setmana, en el marc de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà, també es va celebrar un concurs de recreació de pintures famoses. La proposta guanyadora va ser una reproducció de “Les nenes del piano” de Renoir, a càrrec de la família Codolà Duch. El segon premi va recaure en la rèplica de “Cecilia Galerani”, coneguda també com a “La dama de l’ermini”, de Leonardo da Vinci, a càrrec d’Anna Maria Diaz Blanco.

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H