Curs de teatre per a persones amb discapacitat intel·lectual

Teatre Escenaris especialsAquesta setmana comença a Cassà de la Selva un curs de teatre per a persones amb discapacitat intel·lectual. 

Amb aquest curs, es vol donar l'oportunitat a totes les persones que pateixen algun tipus de discapacitat a desenvolupar el màxim les seves capacitats i donar-los-hi la visibilitat que es mereixen.

El curs, que s’ha coordinat amb les diferents associacions del municipi, i l’organitza Escenaris Especials,  està obert a qualsevol persona que s’hi vulgui inscriure. Es realitzarà cada dimecres de 15.30 a 16.45 h al gimnàs del Casal de Jubilats de Cassà.

Escenaris Especials és un projecte que fa teatre amb persones en risc d'exclusió social. Es vol que a l'escenari s'hi vegi reflectida la diversitat que existeix a la nostra societat.

Els actors i les actrius d'Escenaris Especials són persones amb una discapacitat, amb malaltia mental, amb un trastorn de l'espectre autista.

A les classes, es treballa la memòria, l’expressió de les emocions, les habilitats socials o l’autoestima a través d’exercicis d’art dramàtic. Els espectacles, creats per les actrius i els actors del projecte, busquen sensibilitzar l'espectador envers el valor de la diferència, emocionar-lo i trencar estereotips.

Aquest curs l’ha organitzat la regidoria de Serveis Socials gràcies al conveni establert amb Escenaris Especials a través del Consell Comarcal del Gironès. També han col·laborat El Galliner i la Diputació de Girona.