Cancel·lat el concert de Paula Grande i Anna Ferrer d’aquest diumenge 20 de desembre a Cassà de la Selva

Concert Paula GrandeEl concert de Paula Grande i Anna Ferrer previst per aquest diumenge 20 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva, s’ha cancel·lat. L’organització del concert ha pres aquesta decisió ja que un dels membres del grup és contacte estret d’un positiu per coronavirus. Els imports de les entrades, que estaven exhaurides, es retornaran automàticament a través del mateix sistema a través del qual es van adquirir. Des de l’organització ja es treballa per oferir una nova data d’aquesta actuació a Cassà de la Selva.

 

Les artistes Paula Grande i Anna Ferrer havien de presentar oficialment el disc Vega (Bankrobber, 2020). Recentment editat, aquest és el segon volum de la col·lecció de projectes discogràfics amb repertori de tradició oral de les comarques gironines iniciada l’any 2016 pel projecte Càntut i que recull l’herència del disc Càntut (Bankrobber, 2016), de Belda & Sanjosex. Un treball que ressegueix els rols de les dones dels últims dos segles a partir de les cançons recollides en el cançoner en línia del Càntut i que dóna veu i visibilitza les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Deu cançons amb composició original, arranjaments i direcció artística de les dues artistes que acosten el folklore català a l’actualitat i que presenten acompanyades de Vic Moliner, Paula Vegas i Juan Rodríguez Berbín. Un treball que s’ha pogut fer realitat gràcies a la producció de Càntut, Cultural Lab i Escenapart, amb coproducció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Marfà - Centre de Creació Musical i la Fira Mediterrània de Manresa.

Aquesta era la segona proposta del Càntut després del concert de Judit i Meritxell Neddermann del passat diumenge 13 de desembre, i de posposar la cinquena edició del festival al 2021. A més d’aquests concerts, el projecte Càntut, nascut l’any 2012, segueix treballant en diverses direccions per mantenir i fer reviure el repertori de transmissió oral de casa nostra: des del cançoner consultable en línia, amb més prop de 1.300 enregistraments; les produccions pròpies, i el mateix festival que es duu a terme anualment a Cassà de la Selva. Des del projecte se segueix fomentant l’ampliació del cançoner, demanant que qualsevol persona col·labori enviant enregistraments de familiars per ampliar i preservar part del patrimoni de transmissió oral del país.