Judit i Meritxell Neddermann, i Paula Grande i Anna Ferrer actuen a Cassà de la Selva de la mà del projecte Càntut

Càntut a CassàEls dos concerts, vinculats a les cançons de tradició oral, tindran lloc els diumenges 13 i 20 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala del Centre Recreatiu.

 

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral programa dos concerts aquest desembre a Cassà de la Selva, després de cancel·lar la cinquena edició del festival, que havia de tenir lloc al novembre. Es tracta de dues propostes vinculades a les cançons de tradició oral: el concert de Judit i Meritxell Neddermann, que presentaran les cançons de Present (Satélite K, 2019), i la presentació oficial del disc Vega (Bankrobber, 2020) de Paula Grande i Anna Ferrer. Els concerts tindran lloc els diumenges 13 i 20 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala del Centre Recreatiu, i les entrades es posaran a la venda demà divendres a les 10 h a www.cantut.cat.

La recol·lecció de cançons per al cançoner en línia, el festival de tardor, les produccions pròpies... el projecte Càntut compta amb diverses vessants que treballen transversalment per recopilar i difondre el patrimoni de cançons de transmissió oral de casa nostra. Després de posposar la cinquena edició del festival al 2021, el Càntut presenta dues actuacions a Cassà de la Selva, ambdues vinculades al repertori de transmissió oral: Judit i Meritxell Neddermann, i Paula Grande i Anna Ferrer. Dues propostes que en cap cas volen substituir el festival, que té una essència que va molt més enllà d’oferir concerts.

El diumenge 13 de desembre a les 7 de la tarda, la Sala del Centre Recreatiu comptarà amb l’actuació de Judit i Meritxell Neddermann, que presentaran en format quartet el disc Present (Satélite K, 2019), un àlbum amb una revisió de nadales populars catalanes passades pel sedàs de dues de les veus amb més projecció de casa nostra. El record d’haver cantat i tocat nadales en família va portar les dues germanes a enregistrar cançons com El desembre congelat, El noi de la mare, Pastorets de la muntanya, Santa nit, o El petit vailet, entre d’altres, al costat de la nadala veneçolana La Matica, o el Prec de Nadal d’Espriu musicat per elles mateixes. Un repertori que arriba a pocs dies de les festes nadalenques, amb noves sonoritats per a melodies a bastament compartides en llars de tot el territori català.

El diumenge 20 de desembre a les set de la tarda serà el torn de Paula Grande i Anna Ferrer, que presentaran oficialment el disc Vega (Bankrobber, 2020) a la Sala del Centre Recreatiu. Recentment editat, aquest és el segon volum de la col·lecció de projectes discogràfics amb repertori de tradició oral de les comarques gironines iniciada l’any 2016 pel projecte Càntut i que recull l’herència del disc Càntut (Bankrobber, 2016), de Belda & Sanjosex. Un treball que ressegueix els rols de les dones dels últims dos segles a partir de les cançons recollides en el cançoner en línia del Càntut i que dóna veu i visibilitza les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Deu cançons amb composició original, arranjaments i direcció artística de les dues artistes que acosten el folklore català a l’actualitat i que presentaran acompanyades de Vic Moliner, Paula Vegas i Juan Rodríguez Berbín. Un treball que s’ha pogut fer realitat gràcies a la producció de Càntut, Cultural Lab i Escenapart, amb coproducció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Marfà - Centre de Creació Musical i la Fira Mediterrània de Manresa.

Les entrades per a les dues actuacions es posaran a la venda aquest divendres 27 de novembre a les 10 h a través del web www.cantut.cat. Les localitats per al concert de Judit i Meritxell Neddermann tenen un preu de 13 € (anticipada) i 17 € (taquilla) i les de Paula Grande i Anna Ferrer, 7 € (anticipada) i 11 € (taquilla).

Aquest Nadal, més Càntut

Malgrat les restriccions d’aquestes festes nadalenques, des del projecte Càntut es fa una crida perquè tothom que tingui l’ocasió enregistri familiars cantant cançons que hagin après oralment. Una manera de col·laborar i seguir ampliant el cançoner en línia, una de les branques del projecte, que actualment compta amb prop de 1.300 enregistraments de 200 cantadors, recopilats per una seixantena de caçadors de cançons que han fet recerques en 60 poblacions gironines. Paral·lelament, es continua treballant per posar a l’abast de tothom els enregistraments, introduint noves gravacions al web, transcrivint en partitura algunes de les peces i facilitant que aquestes cançons tornin a ser vives i comunicatives.

 

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H