Maria del Mar Bonet, Miquel Gil, l’espectacle A Vore i el dinar de cantadors, primeres confirmacions del festival càntut

El Festival Càntut. Cançons de tradició oral avança algunes de les propostes que formaran part del cartell de la quarta edició, que tindrà lloc del 15 al 17 de novembre a Cassà de la Selva.


Es tracta del concert de Maria del Mar Bonet, amb l’espectacle 50 anys de música popular i tradicional als escenaris; l’actuació de Miquel Gil, que presenta el disc Geometries (Temps Record, 2019); l’espectacle A Vore, guardonat com a Millor Espectacle de Dansa als Premis Butaca 2018 i el consolidat Dinar de cantadors.
Les entrades per a les quatre propostes es posaran a la venda el pròxim dimarts 8 d’octubre a les 10 h a través del web www.cantut.cat.

El Festival Càntut prepara una nova edició: un cap de setmana dedicat a la música de tradició oral, amb actuacions i activitats per a tots els públics. En espera de presentar tota la programació, anuncia algunes de les propostes que s’hi podran veure.

 

Una de les actuacions que ja s’ha confirmat per a l’edició d’enguany és el concert de Maria del Mar Bonet, que inaugurarà el festival el divendres 15 de novembre (21:30 h, 15 € anticipada – 18 € taquilla) amb un espectacle especial anomenat 50 anys de música popular i tradicional als escenaris. Acompanyada del guitarrista Borja Penalba, la cantant mallorquina arriba al Càntut per oferir un repertori exclusiu que viatjarà per tota la història de la música catalana, amb cançons com el Cant dels Ocells, La Balanguera o La Dama d’Aragó.

Una altra de les propostes que es podrà veure a l’edició d’enguany és l’espectacle A Vore, un projecte de Sònia Gòmez i Ramon Balagué que confronta i integra al mateix temps els conceptes “modern” i “tradicional”: des de la música electrònica i la dansa contemporània fins a les jotes, les dolçaines i els cants de llaurar, passant per textos antics, experiments tecnològics i moviments ancestrals. Una proposta arriscada, vitalista i divertida que barreja dansa, música i folklore i amb l’objectiu de plasmar l’imaginari popular i l’essència de la comunitat catalana partint de la tradició de les Terres de l’Ebre. L’espectacle, que va ser guardonat com el Millor Espectacle de Dansa als Premis Butaca 2018, es podrà veure el dissabte 16 de novembre a la Sala del Centre Recreatiu (21:30 h, 10 € anticipada – 13 € taquilla).

Una de les propostes ja consolidades del festival, el Dinar de cantadors, torna el diumenge 17 de novembre a Can Quirze (14 h, 20 €) per oferir als assistents un àpat típic català acompanyat de la millor música tradicional. L’Entitat Gastronòmica de Cassà de la Selva acollirà a una quarantena de comensals que gaudiran d’un menú mentre les cançons es fan un lloc preferent a taula en un esdeveniment ideat especialment per al Càntut.

Aquesta quarta edició comptarà, també, amb la presentació del nou treball del cantador valencià Miquel Gil, el diumenge 17 de novembre a la Sala Centre Recreatiu (18:30 h, 6 € anticipada – 9 € taquilla). El disc Geometries (Temps Record, 2019) és un conjunt de cants oberts i cançons amb textures noves que parteixen de les melodies d’arrel i tenen la música mediterrània com a denominador comú.


El pròxim dimarts 8 d’octubre a les 10 h es posaran a la venda les entrades per a aquestes quatre propostes al web www.cantut.cat.

Aquestes primeres confirmacions se sumen al curs de dinamització de cantades a les escoles, Carles Belda & Càntut, un taller ideat amb repertori de cançons de tradició oral i coorganitzat amb l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya). El curs es realitzarà a partir del 12 d’octubre a Cassà de la Selva i les places estan a punt d’exhaurir-se. Durant el festival, els alumnes d’aquest primer taller duran a terme una actuació per mostrar-ne els aprenentatges.