La 18ena edició de la MACCA oferirà el programa més complet dels darrers anys

2018-1 maccaEl Cine Club Vuitimig de Cassà de la Selva organitza de l’1 al 4 de febrer la divuitena edició de la Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà (MACCA), la principal activitat de l’entitat, que enguany ofereix el programa més complet i divers dels darrers anys. Sempre mantenint la vocació didàctica i pluridisciplinar, s’han incorporat nous ingredients per oferir un programa amb atractius per a tots els públics. A més de les habituals sessions infantils, tallers, o l’exitós concurs Correcurts, en aquesta ocasió es potencia la nit de divendres, dedicada als videoclips, torna l’animació per a adults, i pren especial protagonisme l’univers Disney. Tots els actes se celebren en espais molt cèntrics, al voltant de la plaça de la Coma, i s’ofereixen amb el sistema de taquilla inversa, per tal que el públic pugui contribuir amb l’import que consideri adequat a tirar endavant aquesta singular proposta.

 

CINEMA DOCUMENTAL: PROJECCIÓ DE “LIFE, ANIMATED”
Dijous 1 de febrer, 20:00, Auditori de la Sala Galà
Les habituals sessions mensuals de documental del Cineclub Vuitimig conflueixen en aquesta ocasió amb la MACCA amb la projecció d’un original treball. “Life, animated” és un premiat documental sobre l’autisme que utilitza els recursos de l’animació per explicar la història de l’Owen, un nen afectat per aquest trastorn. En la seva vida, a més, hi té un paper determinant les pel·lícules de Disney. La sessió comptarà amb la participació de l’associació Sagi-Tea (Síndrome d’Asperger i Trastorn de l’Espectre Autista Girona).


INAUGURACIÓ DE LES EXPOSICIONS DE LLUÍS BENEJAM I JOSÉ RODOLFO LOAIZA
Divendres 2 de febrer, 20:30, sala d’exposicions Can Trinxeria
L’univers Disney és un dels protagonistes de l’edició d’aquest any, a través de dues exposicions que n’ofereixen mirades complementàries. D’una banda, amb una selecció de cartells originals de
pel·lícules de l’estudi, extrets de l’arxiu-col·lecció de l’empordanès Lluís Benejam. Al mateix espaies podrà veure la mostra de l’artista José Rodolfo Loaiza “Dulces sueños/Desencantados”, que reinterpreta de forma transgressora l’imaginari Disney. Les dues exposicions es podran veure durant dues setmanes Can Trinxeria. Aquestes exposicions es complementaran amb la projecció
d’un dels clàssics de l’estudi, “La bella y la bestia”, el mateix divendres a l’auditori de la Sala Galà, a les 17:30.


5a MOSTRA DE VIDEOCLIPS GIRONINS I CONCERTS DE 4GAMI I SOTRAC
Divendres 2 de febrer, 21:30, Centre Recreatiu
L’única mostra dedicada a la producció de videoclips que es fa a les comarques gironines es potencia aquest any amb la programació de dos concerts. Obrirà la nit el grup 4Gami, un quartet vocal amb participació cassanenca que ha destacat, entre d’altres, pel seu pas pel programa de TV3 “Oh Happy Day”. Tot seguit, es projectarà la selecció de videoclips, un aparador íntegrament gironí del sector, amb treballs de bandes i realitzadors del 2017. Tancarà la nit el grup de pop Sotrac, amb membres de Llagostera i Sant Feliu de Guíxols, que presentarà el seu primer disc a Cassà.

 

CONCURS CORRECURTS
Dissabte 3 de febrer. Projecció de tots els treballs el diumenge 4 a les 19:00, a la Sala Centre Recreatiu
Catorzena edició ja del concurs Correcurts, un dels signes d’identitat de la MACCA i que s’ha convertit també en un referent a seguir per altres convocatòries i festivals. La mecànica consisteix en idear, rodar i editar en 24 hores un curtmetratge de dos minuts. En cas d’incloure exteriors, han de ser gravats a Cassà. Una fórmula que cada any compta amb nombrosos equip participants i que constitueix l’acte estrella de la MACCA. En total, es concedeixen 1.000 euros en premis.


EL MEU PRIMER FESTIVAL
Dissabte 3 de febrer, 16:30, sala Centre Recreatiu
Torna la selecció de curts animats d’El Meu Primer Festival per la tarda del dissabte, tradicionalment consagrada al cinema infantil. S’oferiran dues sessions de gran qualitat, una per a mainada a partir de dos anys, i una altra per nens de fins a set anys. El personatge del Senyor Claqueta dinamitzarà les sessions i votacions.

 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE GUILLEM TERRIBAS “ALEGRA’M LA VIDA”
Diumenge 4 de febrer, 11:00, al bar El Jardí
El llibreter i crític de cinema Guillem Terribas ens presenta el seu darrer llibre, “Alegra’m la vida”, una reivindicació del cinema per a totes les edats que inclou la recomanació de 22 grans títols de la història del cinema per a que pares i fills els vegin plegats.

 

PROJECCIÓ DELS TREBALLS REALITZATS ALS TALLERS INFANTILS
Diumenge 4 de febrer, 12:00, Sala Centre Recreatiu
La mainada que participa als tallers de la MACCA té aquest any l’oportunitat de veure’ls en pantalla gran. S’hi podran veure els curts realitzats als tallers d’animació que s’ofereixen a totes les escoles de Cassà, i els del clàssic taller d’animació stop-motion amb plastilina que es va oferir
el passat dissabte 27 de gener.


PROJECCIÓ DELS MILLORS CURTS DEL CONCURS “EL ROTLLO DE’N ROIG” DE VILANOVA
Diumenge 4 de febrer, 17:30, Sala Centre Recreatiu
La programació de diumenge s'encetarà amb la projecció dels millors curts que s’han presentat al concurs de curtmetratges “El rotllo de’n Roig”, organitzat pel cineclub Sala 1 de Vilanova, en memòria de Francesc Roig i Toqués. Mantenim així la línia d’acostar a Cassà els treballs d’altres festivals, que d’aquesta manera troben una nova pantalla on exhibir-se.

 

PREMI DOMÈNEC TORRENT I GELMÀ
Diumenge 4 de febrer, 18:30, Sala Centre Recreatiu
Tot seguit, i abans de la projecció dels Correcurts, es farà entrega del dotze premi Domènec Torrent i Gelmà destinat a persones i entitats que treballen per mantenir el cinema als pobles. En aquesta edició el premi és per a Àlex Cebollero i el Cineclub Garbí de Palafrugell

 

ALTRES ACTIVITATS
La programació de la MACCA compta també amb altres activitats, com una sessió de curtmetratges del pioner Segundo de Chomón amb narració en directe a la biblioteca i un taller de cuina en anglès a la botiga Tot Dolç (totes dues, dissabte al matí).

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H