El conseller Romeva visita aquest dissabte 2 de setembre la tomba del soldat desconegut exhumada aquesta setmana

2017-9 tombasoldatEl conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme García, i l'alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, visitaran aquest dissabte 2 de setembre a les 11 h la tomba del soldat desconegut exhumada aquesta setmana en el marc del Pla de fosses 2017-2018 de la Generalitat de Catalunya.

El punt de trobada per fer la visita serà a les 11 h davant de l'Ajuntament de Cassà de la Selva (rambla Onze de Setembre, 111) on el conseller Romeva firmarà el llibre d'or. Posteriorment ens dirigirem amb els vehicles a la tomba del soldat desconegut on el conseller Romeva atendrà als mitjans de comunicació. 

La visita a la fossa exhumada està oberta als mitjans de comunicació i a tota la ciutadania.

 

PLA DE FOSSES

El Pla d'actuacions en fosses de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, impulsat pel Departament d'Afers Exteriors, Relacoins Institucionals i Transparència, contempla actuacions a l'Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central, Lleida, les Terres de l'Ebre i Girona. La de Cassà és l'única fossa exhumada de les comarques gironines. 

A més de les actuacions a curt termini, el Pla també inclou la sistematització dels protocols d'actuació i la planificació de futures inversions. S'estableix així una dinàmica clara, formal i continuada de treball per a la recuperació de restes de persones desaparegudes.